Boccede 17 milli sporcu yetiştirdi

Boccede 17 milli sporcu yetiştirdi
Samsun'un Alaçam ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan Gökhan Bozdemir, öğrencilerine sevdirdiği boccede bugüne kadar 100'den fazla lisanslı sporcu yetiştirdi.

Çorum'dan Samsun'un Alaçam ilçesine 12 yıl önce tayini çıkan Bozdemir, ilçede görev aldığı okullarda öğrencilerine sporu sevdirmek için çalışma yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden emanet bocce topları alarak öğrencilerine bu alanda eğitim vermeye başlayan Bozdemir'in bugüne kadar yetiştirip lisans almasını sağladığı öğrencilerden 17'si milli takımlara yükseldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden emanet bocce topları alarak öğrencilerine bu alanda eğitim vermeye başlayan Bozdemir'in bugüne kadar yetiştirip lisans almasını sağladığı öğrencilerden 17'si milli takımlara yükseldi. Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi'nde beden öğretmeni olan ve Bocce Milli Takımı'nda antrenörlük yapan Gökhan Bozdemir, öğrencilerinin hayatlarına dokunabilmek için çaba gösterdiğini söyledi.

008-2024-07-haziran-20-13-20240617-2-64368503-102131617.jpg

İlçede bocce oynamak istediklerinde toplarının olmadığını belirten Bozdemir, "Emanet toplarla Türkiye Şampiyonası'na gittik. Orada Türkiye üçüncüsü olduk." dedi. Öğrencilerinin çoğunluğunun kırsal kesimde yaşadığını anlatan Bozdemir, "Bunlar ilerleyen zamanda milli oldu. Üniversite hayatına başladılar. Şu an 17 milli sporcumuz var Alaçam ilçesinde. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başladılar. Tıpta, ilahiyatta, beden eğitimi ve spor yüksekokulunda okuyan öğrencilerimiz var. Hepsi millilik bursu alıyor, devlet onları destekliyor, onlar da spora devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.