‘Birlikte daha güçlüyüz’ anlayışıyla kadınlara destek

‘Birlikte daha güçlüyüz’ anlayışıyla kadınlara destek
Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi'nde eğitim süreci başladı.

Nerik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Laodikea Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortaklığıyla başvurulan, kadın Kooperatiflerinin katılımcılık, savunuculuk ve ağ oluşturma becerilerinin güçlendirilmesi yoluyla idari ve mali kapasitesinin artırılmasını hedefleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ve KEDV tarafından SIMURG ortaklığında yürütülen Türkiye’deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi, Kadın Kooperatifleri Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.

5 GÜN SÜRECEK EĞİTİM
Proje kapsamında Samsun’un 8 ilçesinden (Vezirköprü, Ladik, Canik, Atakum, Gökçeboğaz, Kavak, İlkadım Afitap, Terme) katılan Kadın Kooperatiflerinden katılan 24 katılımcı ile Ramada Plaza by Wyndham Samsun Oteli'nde 5 gün boyunca sürecek eğitimin ilk günü gerçekleştirildi.

Verilecek eğitimler sonucunda kadın kooperatifleri ortak markası MAYECE çatısı altında Kadın Birliği kurulması hedefleniyor.

ÜRETİLEN ÜRÜNLER DÜNYAYA TANITILACAK
Proje Sorumlusu ve S.S. Nerik Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Zeynep Baykal, şunları söyledi: "‘Birlikte daha güçlüyüz’ anlayışıyla çıktığımız bu yolda hem sosyal hem ekonomik olarak kadının güçlenmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Kentimizde el emeği ve göz nuruyla üretilen ürünleri dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.