Birleşmeden deprem!
ANAVATAN ile DP'nin birleşmesinin gerekli olduğunu söyleyen Başkan Gündüz, "Biz Samsun teşkilatı olarak birleşmenin sağlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Zaten DP teşkilatındaki abilerimiz ve kardeşlerimizle bütünleşmemiz mevcut. Bunu resmi birleşme ile tamamlamak istiyoruz. Her iki partinin mensuplarından birleşme olması için toplam 500 imza topladık. Bu imzaları önümüzdeki günlerde Genel Merkezlere göndereceğiz. Bununla birlikte Kurtuluş Savaşı'nın başladığı yer olan Samsun'un da bu birleşme için adım attığını belirteceğiz" dedi.
"SICAK BAKIYORUZ"
Her iki parti genel merkezlerinin de birleşmeye sıcak baktığını kaydeden Gündüz, "Bu birleşme yaşandığı taktirde dışarda kalmış iki partinin unsurları için faydalı olacaktır. Genel merkezlerimiz bu birleşmeye çok sıcak bakıyor. Geçenlerde Sinan Aygün'ün verdiği bir demeç gözüme çarptı. Aygün, daha önceki birleşmede Erkan Mumcu'nun bir hatasının olmadığını ve Mehmet Ağar'ın çevresindekilerin koltuk sevdası ile hareket ettiklerinden bunun sağlanmadığını dile getirmiş. Ben de bu ifadelere aynen katılıyorum. Eğer böyle düşünülmeseydi birleşme daha önceden sağlanmış olacaktı" diye konuştu.
"HARİTA DEĞİŞİR"
DP çatısı altında birleşmenin kendileri açısından bir sakıncası olmadığını da dile getiren Gündüz, "Bizim parti olarak ne koltuk sevdamız var ne de şahsi çıkarlarımız. DP'li arkadaşlarımızın da böyle bir düşünce içerisinde olmadıklarını düşünüyoruz. Birleşmenin DP çatısı altında olmasında da hiçbir sakınca yok. Önemli olan ülke menfaatlerini gözönünde bulundurarak siyaset yapmaktır. Eğer genel merkezlerimizde birleşmeyi resmi olarak sağlarsa biz DP'li arkadaşlarımızla Samsun'da 7.5 şiddetinde deprem yaşatırız. Samsun'un siyasi haritası tamamen değişir." ifadesini kullandı.
Sezer Sezer