Bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak
Dünyanın çeşitli şehirlerinde bu hafta, konserden tiyatroya, sergiden kitap fuarlarına geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Piyanist Fazıl Say, Almanya turnesinin ilk ayağı kapsamında yarın ülkenin kuzeybatısındaki Leer kentinde konser verecek. İstanbul konserleri büyük ilgi gören Alman rock grubu Scorpions, yarın Kazakistan'ın Almatı, 31 Mayıs'ta ise Gürcistan'ın Ozurgeti kentinde dünya turnesini sürdürecek.

Rock grubu The Rolling Stones, dünya turnesine 30 Mayıs'ta ABD'nin Massachusetts eyaletinde vereceği konserle devam edecek. Dünyaca ünlü pop yıldızı Taylor Swift, 2 Haziran'da Fransa'nın Lyon kentinde hayranlarıyla buluşacak. Avustralyalı hard rock grubu AC/DC, dünya turnesine 29 Mayıs'ta Sevilla konseriyle devam edecek. The Eagles, veda turnesi kapsamında 31 Mayıs ve 1 Haziran'da Manchester'da sahne alacak.

Sergiler ve fuarlar
Fransa'nın Bordeaux kentinde bu yıl 3. kez düzenlenecek "BAD+" çağdaş sanat fuarı, 31 Mayıs'ta sanatseverlere kapılarını açacak. Farklı ülkelerden yenilikçi çağdaş sanat örneklerinin görülebileceği etkinlik, 2 Haziran'a kadar sürecek.

ABD'nin Minnesota eyaletinde ise her yıl düzenlenen "Edina Sanat Fuarı", bu sene 31 Mayıs ile 1 Haziran arasında yapılacak. Bu yıl ABD genelinden 280 sanatçının katılacağı fuar, eyalette 50 yıldan fazladır düzenleniyor.

Film festivalleri
Londra'da Müslüman film yapımcıları ve sinemacı adaylarının bir araya geleceği "Uluslararası Müslüman Film Festivali", 30 Mayıs'ta kapılarını açacak. Festival yarışmasında finale kalan kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterileceği etkinliğin yarışma jürisinde Asif Kapadia, Neila Butt, Tas Brooker, Leon Oteng, Youssef Kerkour ve Claudia Yusef yer alıyor.

Endonezya'nın Bali adasında her yıl düzenlenen "Bali Uluslararası Film Festivali", 1 Haziran'da başlayacak. Festival kapsamında 25 ülkeden 60 film gösterilirken 45 film, dünya prömiyerini yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.