Bir AK Belediyeler var, bir de diğerleri
AK Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve 6 İlin iştirak ettiği 'Müşahit Eğitimciler Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Gazi Belediye Başkanı ve İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım, AK Partili yerel yönetimler ile AK Partili olmayan yerel yönetimler arasında hizmet açısından büyük farklar olduğunu söyledi. Samsun'da yeni oluşan 4 İlçe ile birlikte alt kademe belediyelerin sayısında da artış yaşandığına dikkat çeken Kaldırım, "Samsun'da Büyükşehir Belediyesi 4 alt kademe belediyesi idi. Şimdi yeni oluşan 4 ilçe ile birlikte toplam 33 belediyesi olan bir Büyükşehir oldu. İnşallah önümüzdeki dönem tüm belediyelerimizi ak kadrolara dahil edeceğiz. Elbette ki bazı belediyelerde atlamalar yaşanacak. Bazı belediyeler muhalefetin elinde kalacak ki aradaki farkı fark etsinler. Geçmiş 5 yıllık dönemde ak partili olan belediyeler ve ak partili olmayan belediyeler arasında gerçekten müthiş fark var. Bunu biz değil vatandaş milletimiz söylüyor" dedi.
RAHAT VE HUZURLU HESAP VEREBİLİYORUZ
Gazi Belediyesi Çok Amaçlı Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıya çok sayıda partili katılırken, Türkiye'nin gündeminde yerel seçimlerin ağırlıklı olduğunu ifade eden Kaldırım, "Türkiye'nin şuan bir çok gündemi var ama en önemlileri arasında ise 29 mart yerel seçimleri var. 2002'de merkezi hükümette 2004'de ise yerel yönetimlerde tüm türkiye genelinde ak kadrolar belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerinin yüzde 80'ini alarak icraatlarını göstermeye başladı. 2004 yılından buyana 5 yıl tamamlandı. Geçmişe baktığımızda şuan milletimizin huzurana hesap vermek için rahatlıkla çıkabilecek durumdayız. Milletimize yaptıklarımızı anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
HİZMET EDEN UNUTULMAZ
Bu yerel seçimlerde amaçlarının AK Partinin oy oranlarını yükseltmek olduğunu ifade eden Kaldırım, hedeflerinin ise yüzde 47'lik barajın üstüne çıkmak olduğunun altını çizdi. Halkın hizmet edeni unutmadığını vurgulayan Kaldırım, Biz bu rakamı çok daha yükseğe taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu millet hizmet edeni asla unutmaz. Yeterki biz Ak Parti ailesi vatandaş ile milletimiz ile samimi olalım. Bu millet farkı çok iyi fark ediyor. Vatandaş kimin samimi olduğunu ve kimin art niyetli olduğunu çok iyi biliyor. Bu seçimde en önemli varlığımız gençliğimiz. Her aldığımız duada gençlerimizin büyük payı var" şeklinde konuştu.
GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ
Kaldırım'ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz ise, AK partili kadrolar ile Türkiye'nin geleceğinin şekillendirildiğine dikkat çekti. Seçimlerde sandığa ve seçmene sahip çıkacaklarının altını çizen Akyüz, Bugün burada yapılan toplantıdaki amaç, seçimlere giderken sandığa ve seçime sahip çıkmak adına neler yapmamız gerektiğini tartışmaktır. Ak Parti'nin en önemli farkı, milleti ve ülkesi için gece gündüz demeden uyku uyumadan çalışmasıdır. Amacımız milletimize hizmet etmek. Bunun içinde halkın yüzde 70'i bizi destekliyor. Bu oran geçmişte görülmüş bir şey değil. Bizde bunun kıymetini bilmeliyiz" dedi.
GENÇLERE BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR
Gençlerin AK Partiyi başarıya ulaştırmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Akyüz, şunları söyledi; Gençler sandıklarımıza ve genç seçmenimize sahip çıkacak. Seçmen listelerindeki yeni genç seçmenlerimizi tek tek araştıracaklar ve onları AK kadrolara dahil edecekler. Önümüzdeki 2 ay çok yoğun olacak. Bizlerden fazla genç arkadaşlarımız çalışacak. 2023 yılında bu partinin içerisinde ve genel merkezinde şu anki gençlerimiz olacak. Bunun için sabırlı olmak lazım. Her zaman bir siyasi partinin ömrü 3 yada 4 dönem diyorlar ama bizim partimizin ömrü daha uzun olacak. Bunu milletimizde açıkca gösterdi. Kimse Ak Parti için kısa dönemli bir siyasi parti diyemiyor."
SİNEVİZYON CİHAZI TOPLANTIYI SEKTEYE UĞRATTI
AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Müşahit Eğitimciler Toplantısı' teknolojinin hüsranına uğradı. Toplantı salonunda ki sinevizyon cihazının teknik bir arızadan dolayı bozulması nedeniyle saat 10:00'da başlaması gereken toplantı 12:00'de başlatıldı.
Adem ERDOĞAN