'BENİM ORMANIM' UYGULAMASI ORMANLARI DOĞASEVERLERİN 'CEBİNE' TAŞIYOR
OGM'den aldığı bilgiye göre, dünya genelinde artan şehirleşme ve Kovid-19 salgını, insanların doğaya ilgisini artırırken tatil alışkanlıklarını değiştirmeye başladı. Artık birçok insan tatillerini açık hava olsa dahi kalabalık yerler yerine, doğa ve tabiatın kalbi niteliğindeki orman alanlarında geçiriyor.
OGM de ülke ormanlarını koruma, geliştirme, işletme ve teknik ormancılık faaliyetlerinin yanı sıra tabiatı vatandaşlarla buluşturmak için çeşitli ekoturizm çalışmaları yapıyor.
Kurum, toplumun bu alanda yoğunlaşan beklenti ve taleplerini karşılamak amacıyla "ekoturizm yönetim alanları" planlıyor. Ekoturizm hizmetlerinin yaygınlaştırılması kapsamında potansiyel alanların ülke turizmine kazandırılması stratejik hedef olarak belirlendi. Bu çerçevede Genel Müdürlük tarafından 2021-2025 yıllarını kapsayan "Ekoturizm Eylem Planı" hazırlandı ve uygulamaya alındı. Planla tüm Türkiye'de, yani 30 orman bölge müdürlüğü bünyesinde bir kısmı orman parklarına entegre, bir kısmı da yeni olmak üzere toplam 110 "Ekoturizm Yönetim Planı ve Uygulamaları" yapılması kararlaştırıldı.
Şimdiye kadar oluşturulan söz konusu plan ve uygulamalarla turizm olanaklarının çeşitlendirilip artırılarak ülkenin turizm destinasyonlarına yıllık 100 milyon lira katkıda bulunuldu.
Bu alternatif turizm türü, 7'den 70'e herkese doğa içinde konaklama, yürüyüş ve bisiklet rotaları ile doğal habitatı keşfetme imkanı sunuyor.
Genel Müdürlük tarafından şu ana kadar planlaması yapılan 57 ekoturizm yönetim alanı çeşitli donatılarla beraber yerli ve yabancı turistlerin istifadesine sunuldu. Çalışma yapılan 21 ekoturizm alanının da en kısa sürede çeşitli aktivite alanlarıyla hizmete sunulması planlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.