Başkandan Çöp Uyarısı

Başkandan Çöp Uyarısı
Terme Belediyesi ilçe merkezi ve mahallelerinde çöp toplama saatlerini belirleyerek vatandaşları bilgilendirdi.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, çöpler vatandaşların ve esnafın da bilgisi dahilinde belirli saat aralığında toplanarak, daha temiz çevre hedefleniyor.
Terme Belediyesi çöp çıkarma saatleri ve uyulması gereken kuralların duyurulması için gece gündüz çalışıyor. Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp konusundaki hassasiyetini el ilanları, pankart ve anonslarla bildirirken, belirlenen zamanlar dışında çöp çıkaranlar hakkında kabahatler kanununun ilgili hükümlerince cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
VATANDAŞLARIMIZDAN SAĞDUYU BEKLİYORUZ
Çöp çıkarma saatlerinin akşam saat: 20:00 ve 08:00 aralığında olduğunu belirten Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Danacı yaptığı açıklamada, çöplerin “muhtemel çöp atılma” saatine kadar çöp konteynerlerine veya çöp bidonlarına bırakılması, çöplerin poşetler içerisinde, ağzı kapalı olarak çöp konteynerlerine atılması, çöp konteyneri çevresine poşet vs. bırakılmaması, çöp toplama saatlerine uyulması ve çöp bırakma saatleri dışında çöp atılmaması konusunda vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını istedi. Öte yandan Danacı, zamanında bırakılmayan çöplerin ertesi gün alınabileceğinden çevrede kirlilik ve rahatsızlıklara sebep olacağının da altını çizerek vatandaşların bu konuda şikayetlerini 876 1636 numaralı telefona iletebileceğini ifade etti.
ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Temizleme işleminin belediyenin asli görevi olduğunu ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşların çevre sağlığı konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Kul” Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları ve çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek şehrimize sahip çıkmalarıdır. ”dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.