Başkan Burma, Sağlığım Gayet İyİ

Başkan Burma, Sağlığım Gayet İyİ
Ramazan ayı nedeni ile verdiği iftar davetlerinde bu kez köy ve mahalle muhtarları, azaları ve ailelerini ağırlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma," ben çalışmayı seven bir adamım boş oturamam

Bu nedenle ameliyat sonrası gerekli istirahati yapamadım. O nedenle biraz ağrılarım var ama dostlarım üzülmesinler, gayet iyiyim, aranızdayım, yanınızdayım. Ağır hasta olduğum yolunda bir takım dedikodular çıkaran düşmanlarım da sevinmesinler, turp gibiyim, işimin başındayım" dedi.
Geçirdiği ameliyat nedeni ile yaklaşık bir aydır beraber olamadığı köy ve mahalle muhtarları ile Deniz Kafe-Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Ortalıkta dolaşan dedikodulara itibar etmeyin. Bütün hastalıklar, dertler Allah'tan gelir, ona bir itirazımız yok ama ben gayet iyi ve sağlıklıyım. Hepiniz geçmiş olsun dileklerinizi ilettiniz, yanımda olmak istediniz, çok teşekkür ediyorum. 1994 yılında hiç bir alt yapısı olmayan bir yerden bugün Türkiye'nin en hızlı gelişen ve değişen, güzelleşen Atakumdayız. Buraya hizmet etmemi nasip ettiği için Allah'a şükürler ediyorum. Değerli dostlarım, dışarıdan gelen akrabalarınız, arkadaşlarınız burayı ziyaret ettiklerinde, buraya ne olmuş? ne kadar değişmiş? diye söylüyorlardır. Buraya gelenler ilçemizde Türkiye dışında bir gelişmişlikle,güzellikle karşılaşıyorlar. Ben kendimi halka hep yakın hissettim. Üzüntülü ve sıkıntılı anlarım oluyor ama kibirliliğime rastlamamışsınızdır. Ben aksi bir adam olmadım. Ben hepinizi seviyorum, siz muhtarlarım ve azalarımızla birlikte geleceğin Atakum'unu meydana getirmeyi seviyorum. İlçemizin çok geniş bir çevre tarafından tanınıyor olmasından, buradaki gelişmelerin tüm Türkiye tarafından takip ediliyor olmasından son derece memnunum. Ramazanlar insanların güzelliklerini sergilemesi açısından son derece önemli bir aydır. Sizde güzellik gösterdiğiniz iftarımıza geldiniz birlikte olduk, Şükürler olsun ki ,bu birlikte 4.ramazanımız. inşallah nice ramazanlara sağlık ve mutluluk içinde birlikte ulaşırız."şeklinde konuştu.
Belediye meclisinde veya başka bir yerde her konuşmaya çıktığımda gündem dışı konuşmak soru sormak isteyen var mı? diye sorarım, burada da sormak istiyorum. diyen Başkan Burma'ya, muhtarlar, cami konusunda neler olup bittiğini sorarken, Başkan Burma, " Biz, Atakum'un bugünkü sorunlarını çözmeye çalıştığımız gibi onu geleceğe de hazırlamak istiyoruz: Bu amaçla kent merkezi projesi ürettik, halkın takdirine sunduk, onlar beğendi, destekledi, ancak havuz yapıldı. Siz muhtarlar ilgililerle konuşmak istediniz, burası ilçemizin geleceği açısından çok önemli, değerimiz artırır diyecektiniz ama bütün uğraşlarınıza rağmen ilgililerle görüşemediniz. Buraya bir de gençlik merkezi yapılıyor. Ben diyorum ki halkın oturup piknik yapacağı alan kalmadı. Buraya değil başka yere yapalım dedim o da olmadı. İlçemizde cami sıkıntısı vardır. Önceki Pazar Körfez Mahallesinde büyük bir caminin temelini attık. Orada ihtiyaç vardı, bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu tür yerinde yapılan işlere her türlü katkıyı veriyorum. Ben mevcut camilerimize de ihtiyaçları doğrultusunda destek veriyorum, vermeye de devam edeceğim. 15 bin kişilik Protokol Camii diye bir konu ortaya çıktı. Ben saya saya bu 15 binlik protokol rakamına bir türlü ulaşamadım. Gerçi dinimizde protokol de olmaz. Hem yeni camii yapacağınıza mevcut camilerimizin sorunlarını, sıkıntılarını giderelim,onları daha işlevsel hale getirelim diyoruz. Neyse sonunda bunu da yine halka sormadan tepeden inme olarak Tarım Meslek Lisesi'nin olduğu alana yapmak istiyorlar. Büyük bir eser yapmak istiyorsanız, ben de varım. Elbette en görkemli, en büyük camii benim bölgemde olsun isterim. Bunun için üzerime düşeni de seve seve yaparım. Ama dar bir boğaz olan bu yol, hele de buranın devamı niteliğindeki alana İl Emniyet Müdürlüğü ve SGK binalarının da yapılacağı göz önüne alınırsa oluşacak trafiği kaldırmaz, ileride hem camiye gelen cemaat hem bu yolu kullananlar çok büyük sıkıntılar çekecektir diyoruz. Bunu kimse hesap etmiyor mu? Müslümanız, camiye karşı olmamız mümkün değildir. Cami yapalım ama doğru bir yere, daha geniş, kullanışlı bir yere yapalım diyorum. Etrafı gelişsin. Güzelleşsin diyoruz. Zaten bizim medeniyetimizde öyle yükselmiştir. Camii veya mescit yapılmış etrafı evlerle, ticarethanelerle, hanlarla, hamamlarla donanmış ve kentler kurulmuştur. Camiyi eğer Tarım Lisesi'nin alanına yaparsak, geriye dönmek olmaz. O yüzden cami cemaatleriyle, meslek odalarıyla, ilgililerle, bu en iyi nereye olur diye oturalım konuşalım, bir karara varalım isterdim ancak bu kabul görmedi. Bunu seçim döneminde istismar edeceklerdir ama olsun ben yarınki sıkıntıyı görerek bunu diyorum. Allah'ta kalbimi biliyor. "diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.