Barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır

Barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla birlikte, tüm insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır" ifadelerini kullandı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, mesajında, "Birlik ve beraberlik duygularıyla dolup taşan, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu tarih Millî Mücadele'nin devam ettiği günlerde, vatanın işgalden kurtulacağına inancın bir göstergesi, aynı zamanda millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gündür. Cumhuriyetin kurulması kadar onun geliştirilmesi, korunması da önem arz etmektedir. Bunu, çocuklarımıza ve gençlerimize "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz." tarihi mesajı ile dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimiz için çok önemsediği siz çocuklara 23 Nisan'ı bir bayram olarak hediye ederek sizlere duyduğu güveni, verdiği önemi göstermiştir. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla birlikte, tüm insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır." ifadelerini kullandı.

fuyhnhwxsaahj3g.jpg

Ağar, mesajını şu sözlerle bitirdi: "Sevgili çocuklar; unutmayın ki milletimizin ufku sizlerle genişleyecek, ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geleceğimizin güvencesi sizsiniz. Bunun için sizlerden beklentimiz bu armağanın değerini bilip çok çalışmanız ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanızdır. Bu yolda biz yetişkinlerin en büyük görevi, sizlere rehberlik etmektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın;" Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve egemenliğimizin kazanılmasında, bu eşsiz vatan için canlarını hiç düşünmeden feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyor; siz sevgili çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyorum.."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.