Balık avı başlıyor

Balık avı başlıyor
Karadeniz'de 1 Eylül Pazartesi günü sona başlayacak av sezonunu iple çeken Samsunlu balıkçılar, hazırlıklarını tamamlayarak denize açılmayı bekliyor.

Yasağın sona ermesi nedeniyle gırgır, kıyı uzatma ve sürtme ağları ile avlanan palamut ve lüfer gibi tercih edilen balıkların yanı sıra istavrit ve mezgit gibi balık çeşitlerinin de yeniden balıkçı tezgahlarında bol miktarda yer alması bekleniyor.

BEREKETLİ BİR SEZON BEKLENİYOR
Mayıs ayında başlayan avlanma yasağının sona ermesiyle, bu yıl bereketli bir sezon beklediklerini ifade eden Samsunlu balıkçılar, teknelerde hazırlıkların tamamlandığını, yarın akşam saatlerinden itibaren denize açılacaklarını söylediler. Sinop-Kastamonu Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak da özellikle palamut sezonundan umutlu olduğunu söyledi. Öncü palamutların durumuna bakarak bu yıl bereketli bir sezon geçireceklerini tahmin ettiklerini anlatan Bayrak, girdi maliyetlerindeki artışları ancak iyi bir sezon geçirmeleri halinde karşılayabileceklerini ifade etti.

BALIK TÜRLERİ ARTIŞ OLACAK
Yen av sezonuyla tüketime sunulan bazı balık türlerinde de önemli artış sağlanacak.
Bunlar arasında yer alan palamut, lüfer, tekir ve kılıç balığı Eylül-Ekim ayında hem lezzetli olmaları hem de fiyatları uygun olması nedeniyle tercih edilebilecek balıkların başında geliyor.
Ekim ayından itibaren ise uskumru ve hamsi avı yoğunluk kazanacak. Bu dönemde levrek, sinarit, mercan, sardalye, eşkina ve izmarit yine lezzet yönünden tercih edilebilecek balıklar arasında yer alacak. AA