Bakan Kacır: Yapay zekanın aktif olarak kullanılmasını sağlayacağız

Bakan Kacır: Yapay zekanın aktif olarak kullanılmasını sağlayacağız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "SGK ve İŞKUR, TÜBİTAK ile işbirliği protokolüyle yerli ve milli yazılım projelerine yenilerini ekleyeceklerini belirterek "Yapay zekanın kurumlarımızın sundukları hizmetlerde aktif kullanılmasını sağlayacağız" dedi.

"Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü" Bakan Kacır ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da katıldığı törenle imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'taki törende yaptığı konuşmada, teknolojik ürün ve hizmetlerin, dijital çağ olarak da ifade edilen 21. yüzyılda, artan bir ivmeyle hayatı dönüştürmeye ve değiştirmeye devam ettiğini söyledi.

Yapay zekanın, nesnelerin interneti, büyük veri, robotik gibi yenilikçi teknolojilerin günlük yaşam pratiklerine, davranışlarına, karar alma mekanizmalarına yön verdiğini belirten Kacır, iş yapış şekilleri ve çalışma ortamının da yeniden tanımlandığını dile getirdi. Kacır, bu teknolojileri iş modellerine adapte ederek dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirmenin, işletmelerin ve kurumların müşterilerine etkin, verimli ve hızlı bir hizmet sunabilmesinin anahtarı haline geldiğini anlattı.

"e-Devlet, çalışmaların vitrininde yer alan uygulamalardan biri"
Kacır, vatandaşların devletle olan tüm işlemlerini dijital ortamda, saniyeler içinde, evlerinden veya cep telefonlarından yapabilmelerini sağlayan e-Devlet'in bu çalışmaların vitrininde yer alan uygulamalardan olduğuna işaret etti. Vatandaşların e-Devlet uygulamasıyla 1000'den fazla kurumun 8 binden fazla hizmetine tek bir noktadan ulaşma imkanına sahip olduklarını anlatan Kacır, şu ifadeleri kullandı: "Kamu olarak yürüttüğümüz dijitalleşme projelerinde her zaman yerlilik ve milliliği öncelik olarak gördük. Bakanlık olarak, ulusal güvenlik ve veri koruma ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yerli ve milli yazılım çözümlerinin destekleyici ve geliştiricisiyiz.

Bu çalışmalarda en etkin kurumlarımızın başında TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü gelmekte. Türkiye'nin CMMI 5 belgelendirmesine sahip tek kamu kurumu olan enstitümüz, 2012'den bu yana yazılım alanında AR-GE faaliyetleri yürüterek ileri teknoloji ve çözümler geliştiriyor. Enstitümüzün özellikle ülkemizin stratejik, hassas ve kritik projelerinde yer alarak yazılım teknolojilerinde yaptığı AR-GE çalışmaları ülkemizin teknolojik bağımsızlığı ve inovasyon kapasitesi için kritik öneme haiz. Bugüne kadar 33 kurum ile 45 projeyi hayata geçiren enstitümüz, aynı zamanda bilgi birikimini kurum ve kuruluşlarımızın dijitalleşme yolculuklarında aktif olarak kullanmakta."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.