Bafra'da kaçak et operasyonu

Bafra'da kaçak et operasyonu
Bafra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan kasapları denetledi. Denetimlerde ele geçirilen 68 kilo kaçak et ise imha edildi.

Özellikle kaçak et kesimi ve satışını engellemek amacıyla yapılan denetlemelerin bir başkası önceki gün Bafra'da gerçekleşti. Denetime, Bafra Belediyesi Zabıta Müdürü Davut Usta ve Belediye Veteriner hekimi E.Sabri Şahin'in de katıldı. Denetimlerde, iş yerlerinin kanunlarla belirlenmiş sağlık ve hijyen kurallarına uyumluluğu kontrol edildi.

68 KİLO
KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ
Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan denetlemelerde 68 kilo kaçak et ele geçirildi.İş yerinde kaçak et yakalanan kasap hakkında kanuni işlem yapılırken, ele geçirilen etler Veteriner Hekim E. Sabri Şahin kontrolünde imha edildi.
Bafra Belediyesi Zabıta Müdürü Davut Usta, “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz denetlemeler periyodik olarak devam ediyor. Özellikle gıda ürünlerini toptan veya parakende satışını gerçekleştiren iş yerlerinde gerçekleştirdiğimiz denetlemelerle halkımızın sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek istiyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz kasap denetlemelerimizde 68 kilo kaçak et ele geçirdik veteriner hekimimiz kontrolünde imha edildi. Kaçak et bulunduran kasap hakkında ise kanuni işlem gerçekleştirdik” dedi.

DENETİMLER
ARALIKSIZ SÜRECEK
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra Belediyesi olarak asli görevlerimiz olarak kabul ettiğimiz halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bafra'mızda bu konuyla ilgili denetlemelerimiz artarak devam edecek. İlçemizde bulunan kasaplara yönelik denetlemelerimizde kaçak et satışı yapıldığı tespit edildi ve kanuni işlem yapıldı. Halk sağlığını hiçe sayarak yapılan bu ve benzeri uygulamalara asla müsaade etmeyeceğiz. Denetlemelerimiz devam edecek” diye konuştu.