Bafra kendini sorguluyor

Bafra kendini sorguluyor
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy, Türkiye'de son yıllarda yapılmakta olan sanayileşme hamlesine rağmen Bafra'nın bu hamleden nasibini yeterince alamadığını belirtti

Bafra'da 2007 yılı itibariyle 14 bin 172 tarım işletmesi bulunuyor. Bu işletmeler aile temelli işletmeler olarak çeşitli büyüklükte toprak parçasına sahip ve çeşitli özellikte üretim yapılıyor. Bafra'nın büyük bir ilçe olmasına rağmen başat ekonomik faaliyetinin tarım olduğunu söyleyen Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra ilçesinin merkezinde oturan ailelerin yüzde 60'nın köy bazlı olduğunu ifade etti.

KURUMLAŞMIŞ BİR YAPI YOK

Türkiye'de son yıllarda yapılmakta olan sanayileşme hamlesine rağmen Bafra'nın bu hamleden nasibini yeterince aldığını söylemenin zor olacağına işaret eden Aksoy, "Bu açıdan bakıldığında Bafra'nın yüzde 50'si tarımsal faaliyette bulunmaktadır. Ancak tarımsal faaliyette uğraşan bazı aileler sınırlı da olsa ticarete sanayinin bazı alanlarına adım atmışlardır. Yalnız bu çalışmanın en bariz özelliği olarak anlaşılacağı üzere tarım, ticaret ve sanayi arasındaki aşamalar zinciri kurumsallaşmış bir yapıda seyretmemektedir" dedi.

BELEDİYE'YE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Sermaye girdisi sağlanarak bu yapının değiştirilmesi gerektiğini savunan Aksoy şu görüşlere yer verdi: "Bunun için eğitimli insanların Bafra'da yaşayabilme koşulların kültürel ve eğlence olarak iyileştirilmesi gerekmekte. Bu konuda Bafra Belediyesi'ne büyük sorumluluk düşmektedir."

Bülent Karslıoğlu