AYVACIK'TA EĞİTİM ATAĞI

AYVACIK'TA  EĞİTİM ATAĞI
Günümüzde toplumların gelişmesini ve standartlarını belirleyen en önemli unsur o toplumun eğitim seviyesi ve eğitime verdiği değerdir.

Eğitim seviyesi olarak Samsun’unun en geri ilçesi durumunda olan Ayvacık İlçesi Turizm alanında olduğu gibi eğitim alanında da atağa geçti. İlçe Belediye Başkanı Mustafa belur’un girişimleri sonucunda eğitimde de birçok ilerleme kaydetti. Belediye Başkanı Mustafa Belur İlçeyi  aydınlık yarınlara taşıyacak olan gençlerin daha iyi eğitim alabilmesi için olağanüstü çabalar harcadı. 2009 yılı ve öncesinde Ayvacık  İlçenin eğitim kurumlarının fiziki altyapılarının yetersiz olmasından dolayı ilçenin eğitim seviyesi oldukça düşük görünmekteydi. Eğitim yatırımlarının geliştirilmesi adına Belediye Başkanı Mustafa Belur’un çabalarıyla, İlçe mahallelerinde okul ve lojman ihtiyaçları değerli İşadamı Galip Öztürk’ün yardımları ile giderildi. Bu çalışmayla, mahallelerde lojmanlar ile birlikte beş tane okulun yapımı tamamlandı.   Yine Sayın İş adamı Galip Öztürk’ün yardımlarıyla Eyüp Sultan Mahallesinde Kız-Erkek Öğrenci Yurdu yapıldı ve uzaktan gelip eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin yatılı kalma problemleri çözülmüş oldu.  İlçenin Gülpınar Mahallesinde 20 derslikli İlköğretim Okulu, Anadolu Turizm Meslek Lisesi, öğrenci yurtları yapılması planlandı arsa temini ve binalarının yapımı da yine Sayın Galip Öztürk tarafından üstlenilip ve inşaatına başlanarak yapımı tamamlandı. Yine Belediye Başkanı Mustafa Belur’un ve Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve  Yaşatma Derneğinin girişimleri sonucunda Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağtay Kılıç’ın da 1 milyon lira maddi yardımda bulunduğu ayrıca Ak Parti eski Samsun Milletvekili  Cemal Yılmaz Demir’in de katkılarıyla 8 derslik imam hatip ortaokulu ile 18 derslik İmam Hatip Lisesi inşaatına 2014 yılında başlanmış ve okulların inşaatı 1 yıl içerisinde tamamlanarak öğrencilere eğitim vermesi için 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı dönemine hazır hale getirildi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ‘’ Ayvacık İlçesi her alanda yükselişe geçerken eğitim alanında da geri kalmıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine vereceğimiz her katkı geleceğimize yapılmış bir yatırımdır. Samsun’umuzun ilçeleri arasında eğitimde en geride olan ilçe olarak bu alanda ilçemizi geliştirmek adına birçok çalışmalar başlattık. Eğitime yapılan yatırımlar bizler için asla taviz verilmemesi gereken yatırımlardır. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim yarınlarımız. Eğitim konusu önceliklerimiz arasında yer alıyor. Belediye Başkanı olarak geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yapmaya, okullarımıza destek olmaya devam edeceğiz bu konuda üstüme düşen görev ne ise canla başla yapmaya hazırım. Bu vesile ile İlköğretim haftasına girmiş bulunduğumuz bu günlerde Çocuklarımızla birlikte geleceği de emanet ettiğimiz emekçi öğretmenlerimize ve geleceğimiz olan gençlerimize 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında başarılar diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.