Ayrım yapmıyoruz
Hükümetin bazı belediyelere aktardığı kaynakları kestiği yönündeki söylentilere cevap veren Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Olur mu öyle bir şey, hangi çağda yaşıyoruz. Herhangi bir yerel yönetimi bırak, vatandaşa hizmette de AK Parti hizmet anlayışında asla insanları bırakın siyasi düşüncesini hiçbir ayrım yapmaksızın her vatandaşa eşit noktada en etkili hizmeti ilke edinmiştir. Bunun dışındaki her türlü söylem yanlıştır, amacı başkadır" dedi.
İLLER BANKASI BÜYÜK FIRSAT
Yerel yönetimlerin büyük ve nitelikli projeleri için yurtdışı bankalarından 600 milyon dolar kredi alındığını hatırlatan Bakan Demir, "Yerel yönetimlerle İller Bankası'nın çalışmaları son yıllarda çok verimli. Yerel yönetimler İller Bankası'nı yanlarında büyük bir güç olarak görüyorlar. İller Bankası'nın kullandığı kaynaklar yerel yönetimlere nitelikli, gerekli olan projelere kullandırılıyor. Her yerel yönetim her talep ettiği krediyi almıyor" diye konuştu.
KREDİ KESİLEBİLİR
Verilen kredilerle ilgili İller Bankası'nın farklı olarak bir değerlendirmesi olduğunu vurgulayan Bakan Demir, belediyelerin projelerinde aksaklıklar görüldüğü taktirde kredinin kesildiğini, yerel yönetimin yanlış işler uygulaması doğrultusunda kredinin iptal edildiğini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.