ATAKUM’U PROJE CENNETİ YAPTIK

ATAKUM’U PROJE CENNETİ YAPTIK
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ilçede faaliyet gösteren hemşeri , kültür ve yardımlaşma derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile iftarda buluşurken," Sevgili dostlarım iftar yemeğimize hoş geldiniz. Birbirimizi görme ve birlikte iftar yap

EN HIZLI DEĞİŞEN VE GELİŞEN İLÇE BİZİZ
İftar sonrası dernek başkan ve üyelerine hitaben bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Ramazan, bizim yaşamımıza yön ve ışık veren bir ay olması münasebetiyle çok önemlidir, Şükürler olsun ki onu birlikte yaşıyoruz. Hemşeri dernekleri beni çok etkileyen bir örgütlenme biçimidir. Bir toplum örgütlüyse, orada işlerin daha düzenli olduğu, demokrasinin daha iyi işlediğini söyleyebiliriz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Atakum bugün pek çok sorununu çözmüş, Türkiye çapında iddialı bir yer haline gelmiştir: Bu duruma gelmesinden çok büyük mutluluk, gurur ve sevinç duyuyoruz. İnsanlar buraya akın akın yerleşiyor, en hızlı gelişen ve değişen ilçe biziz. bu dışarıdan daha iyi görülüyor. O yüzden çok büyük bir coğrafyadan göç alıyoruz, dışarıda gittiğim her fuarda, her konferansta, etkinlikte herkesin ilçemizden övgü ile bahsetmesi, bana onur veriyor. Atakum'u herkes çok beğeniyor, ilgi ile hayranlıkla izliyor. Bütün bu güzellikleri sizlerle, halkla beraber gerçekleştirdik. Ben, halkın sesine her zaman kulak verdim, önem verdim. "şeklinde konuştu.
BİRÇOK PROJEYİ
HAYATA GEÇİRDİK
Hemşeri derneklerinin var oluşunun, ilçelerinin artısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Burma, " Bu akşam, Havzalılar, Balaçlılar, Gümüşhaneliler, Artvinliler, Bayburtlular, Tokatlılar, Doğu Karadenizliler, Kars-Iğdır ve adını sayamadığım pek çok yöreden insanlar burada, biz birlikteyiz ve Atakumluyuz. Bazılarının kozmopolit dediği şeyi biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Atakum'da böyle bir ayırım ötekileştirme yoktur. Çok geniş bir coğrafyadan gelen siz sevgili dostlarım, yörelerinizin folklorik değerlerini buraya taşıyarak,burada çok büyük bir zenginlik oluşturdunuz. bizim hayata geçirdiğimiz pek çok projemiz var, önümüzdeki aylarda birbiri ardına açacağımız devasa yeni projelerin yapımına da devam ediyoruz. Bunlardan en güzeli ve özeli, siz kültür derneklerinin de içinde yer alacağı Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'dir. Orada size yaklaşık 40 metrekarelik odalar vereceğiz. Ortak kullanacağınız, büyük bir lokaliniz, ürünlerinizin üretildiği, folklorik değerlerinizin devamını sağlama, yeni nesillere aktarmak veya merak eden insanlara göstermek için çalışmalarınızı yapabileceğiniz atölyeler olacak. Türkiye'de böyle bir proje yoktur diye düşünüyorum. Atakum'a , Samsun'a hatta Karadeniz'e çok büyük katkıları olacaktır."iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.