ANADOLU BASINI DESTEKLENMELİDİR
Anadolu'da faaliyet gösteren yerel medya kuruluşlarında hatırı sayılır bir oranda basın emekçisinin görev yaptığını vurgulayan Yaşar, sokağa çıkma yasağında bile gazetecilerin sahada kendi olanaklarıyla koruma tedbirleri alarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Milletvekili Yaşar, Anadolu’da faaliyet gösteren gazeteciler cemiyetlerinin kendilerine ilettikleri talepleri şöyle sıraladı:
1) Yerel medya kuruluşları (en az 5 işçi çalıştıranlar) KOBİ kapsamında Kredi Garanti Fonundan veya KOSGEB'den kredilendirilsin istiyorlar.
2) Resmî kurumlara olan ödemeler (SGK ve Maliye borçları) en az bir yıl süreyle ertelensin istiyorlar.
3) Reklam ve ilan faturalarına yansıyan KDV oranı ile ilanlardan alınan Basın İlan Kurumu payı yüzde 5'e düşürülsün istiyorlar.
4) Yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından, telif bedelleri başta olmak üzere RTÜK payı ile frekans bedellerinin de bir süre alınmamasını istiyorlar.
5) TÜRKSAT uydu bedeli ödemelerinin bir süre ertelenmesini ve döviz değil, TL üzerinden ödeme imkânı sağlanmasını istiyorlar.
6) Kamu spotları yayınları ücretlendirilmek suretiyle TÜRKSAT ve RTÜK'le mahsuplaşmanın sağlanmasını istiyorlar.
7) Yine, aynı şekilde "Basın İlan Kurumu hiç olmazsa bizim üç aylık maaşlarımızı ödesin." diyorlar.
8) Yerel medyanın dijital dönüşümünde kullanılmak üzere, teknolojik altyapı için düşük faizli kredi sağlanmasını istiyorlar.
9) "Gazete basımında kullanılan kâğıt, kalıp ve mürekkep gibi ithal malzeme maliyetlerinin kur artışlarından etkilenmemesi sağlansın ve gümrük vergileri tamamen sıfırlansın." diyorlar.
10) Salgından önce ve salgından sonra işsiz kalan gazeteciler de kendilerine işsizlik maaşı bağlanmasını istiyorlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.