Amasya şehidine sahip çıktı

Amasya şehidine sahip çıktı
Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren kırsalında operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Mustafa Tuluk'un ailesi için Amasyalılar tek yürek oldu.

Amasya'da geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan Sadık ve Nazife Tuluk çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan ve 27 Nisan tarihinde şehit olan Amasyalı şehit er Mustafa Tuluk'u Amasyalılar unutmadı. Amasya'da bulunan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu platform, şehidin ailesine bir ev almak için harekete geçerken, il genelinde kapsamlı bir kampanya başlatıldı.
Kampanyanın tanıtımı için yapılan basın toplantısında bir araya gelen Amasya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platform Oluşturma Komitesi adına bir açıklama yapan Üçok Türkmenleri Federasyonu Başkanı Fahri Uzun, "Ağlayıp sızlamak sadece devlet ve millet düşmanlarını sevindirecektir. Mustafa Tuluk sadece ailesinin evladı olmaktan çıkmış, tüm Amasya'nın ve Türk milletinin evladı olmuştur. Bunun en güzel ispatının Tuluk ailesine bir daire alarak hediye etmek olacağı kararına vardık. Amasyalıları şehidimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.
Şehit er Mustafa Tuluk'un ailesine alınacak ev için düzenlenen kampanyanın çok kapsamlı olduğunu ifade eden STK Platformu Üyesi, Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mahmut Demir, "El ele, gönül gönüle düzenlenen bir yardım kampanyasıyla şehidimizin ailesine sahip çıkmak manasında bir daire alacağız. Bu Türkiye'de ilk defa yapılan bir kampanyadır ve dalga dalga yayılacağına inanıyoruz" diye konuştu.