Amaç çözüm...

Amaç çözüm...
Amaç çözüm bulmakSamsun Güç Birliği ve Dostluk Derneği yönetim kurulu üyeleri, Samsun'un gündemdeki sorunlarını ve bu sorunlara dernek olarak buldukları çözümleri anlattı

Dernek adına konuşma yapan dernek başkanı Av.Lutfi Keskin,2007 yılında yapılan genel kurulda göreve seçilen yeni yönetim kurulu ile göreve devam ettiklerini ve dernek bünyesine her geçen yeni isimlerin katılması ile daha güçlendiklerini belirtemesinin ardından,Samsun'un gündeminde olan konu ve problemler hakkında açıklama yaptı.

PROJE İLE İLK 10 İL ARASINA GİRDİK
Yapımına devam edilen Raylı Sistemin güzergahı hakkında konuşan Keskin, "Raylı sistem için belirlenen güzergah, bizce olabilecek en uygun ve yapılabilir güzergahtır. Bizce yapılan tartışmalar sunidir ve başka amaçlar gütmektedir. Unutulmasın ki, bu proje 95 milyon Euro bulabilmiş ve Samsun'u Türkiye'de ulaşımda ilk on arasına sokabilecek bir projedir" dedi.

SAMSUN'A İHANETTİR
Büyük Otel'in kapalı tutulmasının Samsun'a ihanet olduğunu belirten Keskin, "Büyük Otel gibi 10 tane otelin halen daha Samsun'a kazandırılmamış olması büyük bir ihmaldir. Dernek olarak bu konu hakkında gereğinin yapılması için her üyemizle konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

ÇİFÇİ AÇ KALIRSA SAMSUN'DA AÇ KALIR
Gündemdeki fındık sorunu hakkında,"Samsun halen daha ekonomisi tarıma dayanan bir ildir.Eğer çiftçi aç kalırsa Samsun'da aç kalacaktır.Fındık üreticisine "Ne halin versa gör,aç kurtlarla baş edebilirsen et"demekle aynı anlama gelen fındık politikasızlığının bedelinide hesabını da halk günü geldiğinide soracaktır."dedi.

KANAYAN YARA SAMSUNSPOR
Samsunspor için Samsunlu gibi düşünmek gerektiğinği ve üretilecek çözümlerin bu anlayış içinde olması gerektiğini belirten Keskin,"Samsunsporun son dönem durumu ile ilgili elimizdeki bilgilerimiz hazır.Raporlarımızı hazırlıyoruz.Kısa dönemde yetkililerle görüşmelerimiz başlacaktır."şeklinde konuştu.

M.Ali Ormancı