AKSOY FESTİVALE KATILDI
Festivalin açılış konuşmasını yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ:Değerli konuklarımız öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum.Bu etkinliğimiz halk dansları festivali olarak tanımlanırsa hep eksik olur diye kaygı duydum ama adını böyle başlattığımız için böyle devam ettiriyoruz. Aslında halk dansları festivali ülkelerinin kültürlerinin festivali, bir anlamda ülkelerin kostümünün festivali, bir anlamda ülkelerin adet, örf ve geleneklerinin festivali,bir anlamda da ülkelerin mutfağının diğer bütün töre,ilişki, davranış biçimlerinin festivalini bir araya getirerek bunu büyük bir şölen havasını oluşturmaya dönük içerik taşıyor.
Halk dansları deyince folklor festivalinden ibaretmiş gibi algılanıyor. Aslında biz bir folklor festivalinden çok öteye kültürler arası diyaloğun ve ilişkinin geliştirilmesine dönük bir büyük organizasyona ev sahipliği yapmak üzere her yıl hazırlık yapıyoruz. Geçen sene olumsuz bazı nedenlerle ve yine bu sene yaşadığımız selden dolayı halk danslarını yapamamıştık. Ben festivalimizin düzenlenmesine bizlere büyük katkılar sağlayan başta Valimiz olmak üzere katılan bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. dedi.
Vali Hüseyin AKSOY açılış programında yaptığı konuşmasında,Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda 32 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin açılış programında sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Samsun bir kültür ve sanat şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Samsun'da birçok alanda önemli kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz aylarda 1. Uluslararası Sahne Sanatları ve Müzik Festivali'ni gerçekleştirdik. Temennimiz bu etkinliğinde önümüzdeki yıllarda uzun bir süre devam etmesidir.
Samsun'da bu halk dansları festivalinin 32 yıldır devam ediyor olması gelenekselleştiğinin güzel bir ifadesidir. Burada 15 ayrı ülkenin halk dansları gösterileri gerçekleştirilecek. Bu ülkelerden gelen topluluklar kendi kültürlerini ve yaşam tarzlarını yapacakları gösterilerle bizlerle paylaşmış olacaklardır. Festivaller dostluğun, kardeşliğin bir arada bulunduğu ve pekiştiği güzel organizasyonlardır. Farklı kültürlerin aynı atmosferde yer alacağı çalışmalardır. Bunu Samsun'da da güzel bir şekilde izlemiş olacağız. Ben bu festivale katılan bütün ülkelere ve bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Samsunumuzda kendi kültürlerini bizlerle paylaşmalarına fırsat yarattıkları için bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum.''dedi.
Vali konuşmalarının ardından festivale katılan halk dansları toplulukları tarafından izleyicilere gösteriler ve sanatçılar tarafından da kendi ülkelerinin halk şarkılarından örneklerin sunulduğu mini konserler verildi.
32. Uluslararası Halk Dansları Festivalinin açılış programına ayrıca; İl Emniyet Müdürü İsmail TÜRKMENLİ, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa KARAKURT, Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen KASEİNO, TÜRKSOY Yönetim Kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, Ticaret Borsası Başkanı Sinan ÇAKIR ile çok sayıda izleyici katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.