'AK Parti ile MHP Arasında Koalisyon Kurulmalı'

'AK Parti ile MHP Arasında Koalisyon Kurulmalı'
Başbakan Davutoğlu'nun koalisyonla ilgili olumsuz açıklamalarının piyasayı kötü yönde etkilediğini belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman...

Cumhurbaşkanı tarafından koalisyon hükümeti kurmak için tanınan zaman bitmeden AK Parti ile MHP arasında bir koalisyon hükümeti kurulmasını umduklarını söyledi.

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİ DEPREM YAŞATTI"

AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin koalisyon görüşmelerinin olumsuz olmasının piyasaları kötü yönde etkilediğini belirten Özman, "Perşembe günü itibariyle hem AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sebeplerini ortaya koyarak koalisyon yapamayacaklarını ifade ettiler. Başbakan Davutoğlu'nun şuanda en yakın görülen erken seçim diye belirtti. Biz esnaf olarak daha önce koalisyonun kurulması gerektiğini, uzun dönemli bir koalisyonun Türkiye için bir çıkış yolu olacağını ifade etmiştik. Ancak olması ihtimali yüksek olan yolun erken seçim olması piyasaları adeta alt üst etti. Zaten koalisyonun üç haftadır devam ediyor olması, görüşmelerden net bir olumlu cevap alınamaması döviz fiyatlarını bir miktar artırmıştı. Dün itibariyle erken seçim ihtimalinin artması döviz piyasasında adeta deprem yaşattı." şeklinde konuştu.

HASATA GÜVENEREK BORCA GİREN YANDI

Koalisyon ihtimalinin azalmasının döviz fiyatlarını yükselttiğini kaydeden Özman, "Euro 3,15, Dolar ise 2.85'e dayandı. Bu da altının Türk Lirası açısından maliyetini yükseltti. Türkiye'de de İstanbul Borsasında altının gram fiyatı 102 lirayı buldu. Bu da düğün yapacak vatandaş adına içinden çıkılmaz bir hale geldi. Fındık hasatı daha yeni başladı. Şimdi fındığını toplayıp geçmiş dönemden düğününü veya nişanını yapan, çevresinden altın borcu alan veya kuyumcuya gelip fındık hasadından sonra ödemek kaydıyla borç altına giren vatandaşımız için de son derece büyük bir sıkıntıya yol açtı. Çünkü birdenbire borçları arttı. Yaz başında gramı 90 lira olan altın fiyatları günümüzde 102 liraya satılıyor. Bu zaman aralığında yüzde 11'e yaklaşan bir fiyat farkı var. Bu kuyumcuların da işlerini oldukça güçleştirdi. Bugün bir çeyrek altının fiyatı 174 liraya dayandı. 165 lira iken zorlukla alınan çeyrek altın şimdiki fiyatla nasıl alınacak? Fındık hasatına güvenerek borçlanıp çoluk çocuğunun düğününü yapan vatandaşlar artan altın fiyatı yüzünden oldukça zorlanacak." diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM EN KÖTÜ SENARYO"

AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerden olumlu sonuç umduklarını belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "İş çevreleri olarak bizim her zaman söylediğimiz şey erken seçimin Türkiye açısından en kötü olduğudur. Olmasını hiç arzu etmiyorduk ama maalesef Perşembe günü itibariyle en kötü senaryo olan erken seçim gerçekleşecek gibi görülüyor. Samsun'daki kuyumcuları temsilen ben bundan oldukça rahatsızlık duyuyorum. Diğer muhalefet partisi olan MHP ile AK Parti'nin görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmasını ümit ediyorum. Umarım olumlu bir netice alınarak bu iki parti arasında bir koalisyon kurulur ve Kasım'da bir seçim yerine iki sağ parti arasında koalisyon hükümeti kurulur. Bizim beklentimiz bu yönde. İnşallah en kötü senaryo olan erken seçimin kapısından dönülür, hükümet kurulur." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.