AK Parti ailesi büyüyor
AK Parti 21. Çarşamba İlçe Danışma Meclisi hoplantısı werçekleştirildi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınova, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
200 BİN TL'LİK
STABİLİZE BAKIM YAPILDI
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, 2009 yılında Çarşamba'da 40 kilometre ikinci kat asfalt yol çalışması yapılmış olup, birçok köy yolunun bakımının yapıldığını kaydetti. Köse, 2010 yılında da 6070 kilometre ikinci kat asfalt çalışması yapılacak. Köydes'ten gelecek tutara göre bu artırılacak olup ayrıca birinci kat asfalt çalışması da aynı şekilde Köydes'ten gelecek miktara göre belirlenecek ve sizlere bilgi verilecektir. Yukarı kesimdeki 24 köyümüze yaklaşık 200 bin TL tutarında stabilize bakımı çalışması yapılmış ve 20 köyün çalışması tamamlanmış geriye 4 köy kalmıştır. Dün itibari ile de sahil kesiminde yer alan 23 köyümüz ile ilgili stabilize bakım ihalesi yapılmış ve çalışma en kısa zamanda başlayacaktır. Her şiddetli yağmur yağdığında sahil kesimindeki köylerimiz için büyük sıkıntı olan su birikintilerinin denize deşarjı için ihtiyaç duyulan iki kota altı pompa drenaj sisteminin ihalesi de 2010 yılında yapılacaktır dedi.
ÇARŞAMBA SÜREKLİ GELİŞİYOR
Çarşamba İlçesi'nin örnek gösterilen bir şehir konumuna geldiğini ifade eden Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, ilçede devam eden ve hayata geçecek yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Çarşamba'nın her geçen yıl büyüdüğünün altını çizen Başkan Dündar, 4. köprü, bağlantı yolları ve Yeşilırmak kıyı dDüzenleme çalışmaları ile birlikte yerleşim alanları güneye doğru hızla büyüyen ilçemize, gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetim tarafından hizmet atağı yapılmıştır. 250 yataklı yeni Devlet Hastanesi ilçemiz için önemli bir yatırımdır. Devlet Su İşleri Çarşamba Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu alan 4 yıllık fakülte için tahsis edildi. Geçtiğimiz hafta yapılan referandum ile ilçemize mahalle olarak bağlanan Cumhuriyet Köyü'nün alt yapı, yol ve aydınlatma gibi eksiklerini tespit ettik. Referandum da şunu gördük, köy halkının yaklaşık yüzde 90. referandum da 'evet' diyerek belediyemiz hizmetlerini takdir ettiklerini göstermişlerdir. 2010 yılı içerisinde Cumhuriyet Mahallesinin eksiklerini gidereceğiz. Belediyemizin su ve temizlik gibi hizmetlerinden yararlanan Bafracalı Köyü'nü de önümüzdeki aylarda ilçemize mahalle olarak bağlayacağız. Gerek kent kimliği gerekse nüfusu ile her gecen yıl gelişen ilçemiz bölge de parmakla gösterilen modern bir şehir olma yolunda ilerliyor şeklinde konuştu.