Adem Güney'in SASA'sını ne yıkabiliyor ne de kapatabiliyorlar

Adem Güney'in SASA'sını ne yıkabiliyor ne de kapatabiliyorlar
Samsunlu avukat aynı zamanda bir internet haber sitesinin sahibi olan Adem Güney’in işlettiği SASA Cafe’nin aldığı cezaya rağmen kapatılmaması ve kafenin kaçak kısımlarının yıkılmaması, “Yasalara rağmen Adem Güney’i kim koruyor?” sorusunu akılara getirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Atakum’da bulunan SASA kafeye baskın düzenleyerek, içeride yasalara aykırı olarak sigara içildiğini tespit etmişti. Ekipler, tutanak tutarak işletmeye ‘on gün kapatma cezası’ vermişti. Cezaya rağmen kapatma işlemi yapılmadı. İşletmeci Adem Güney ise bu cezadan sonra SASA Cafe’yi devretmeye çalışmış, bir iş adamı ile son dakikada anlaşmaya varmıştı. Öte yandan, kafenin kaçak bölümlerinin yıkılamıyor olması, “Yasalara rağmen Adem Güney’i kim koruyor?” sorusunu akıllara getirdi.

 

YASALARA AYKIRI ZEMİN KAT BİRLEŞTİRİLMİŞ

Kafede üç şekilde meydana gelen kaçak yapılaşma şöyle olmuştu: Binalar, iki ayrı kişiye ait olan ve her iki binanın ayrı ruhsatı olmasına rağmen 634 sayılı kat mülkiyetine aykırı olarak binalar zemin katta birleştirilmiş, zemin katın tamamı tek dükkân yapılmıştı. Yasalara göre bu kaçak yapının yıkılması gerekiyor.

 

KAFE DEĞİL GECEKONDU

İkinci kaçak yapılaşma ise, iki binanın kaçak olarak birleştirilmesi sonucunda tek dükkân haline gelen zemin katın açık kısımlarında en ufak bir bina yapılmaması gerekirken binanın Bafra istikametindeki ana artere bakan kısmına gecekondu eklentiler yapılarak balkon kenarlarına da kaçak binalar inşa edildi.

 

HER YERİ YIKTILAR SASA’YA DOKUNMADILAR

Üçüncü yapılaşma da, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum sahilinin kıyı kenar çizgisini ihlal eden tüm binalarda yıkım yapmasına rağmen SASA Cafe’nin kıyı kenar çizgisini ihlal eden kaçak kısımlarına dokunmadı.

 

BASKI İDDİALARI YETKİLİLERİ KORKUTTU MU?

Denge gazetesinden daha önce yer alan haberlerde, SASA kafenin 99 metrekaresinin kaçak olduğu belgeleriyle ortaya konmuştu. Yıkılması gereken bu kaçak kısmın Adem Güney’in baskısıyla yıkılmadığı iddia edilmişti.

 

YASALARA UYULMADI

Son olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, SASA Cafe’ye baskın düzenlemiş, yasalara aykırı olarak sigara içildiğini tespit etmişti. Tutulan tutanak sonrası işletmeye 10 gün kapatma cezası verilmişti. Yasalara rağmen bu kapatma cezasının uygulanmaması dikkat çekerken, kaçak yapıların ne zaman yıkılacağı ve 10 günlük kapatma cezasının ne zaman uygulanacağını merak ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum