54.GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

54.GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 54. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Yaklaşık bir hafta süredir mübarek Ramazan ayında Filistin halkı İsrail'in zulmü ile eziliyor. Kadınlar, erkekler öldürülüyor, çocuklar katlediliyor." dedi.


Köktaş "Üç gencin ölümünü bahane göstererek, düzenlediği operasyonlarla Filistin halkının üstüne bomba yağdıran, onları yok etmek isteyen siyonist İsrail'i lanetliyoruz. İsrail'in bu zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan, bu katliama, insanlık dramına seyirci kalan, göz yuman, sessiz kalan, Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği'ni, işlerine geldiği zaman ortaya çıkan insan hakları örgütlerini şiddetle kınıyoruz. "

"Birleşmiş Milletlere, Avrupa Birliği'ne ve insan hakları örgütlerine haykırarak, "Filistin'de insanlık onuru ölüyor neden susuyorsunuz" diyerek yine en sert tepkisini ortaya koyan, her zaman zalimin karşısında, mazlumlarının, ezilenin yanında olan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlıyorum.Biz hiç bir zaman zulmün karşısında susan dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız. İnşallah İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz."

"Aziz milletimizin, "masumların ve mazlumların sesini duyan yok mu" diye haykırmaya başladığında, 14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti kuruldu.
"Millet ilk seçimde darbecilere ve sömürücülere 'dur' diyerek Türkiye'nin geleceğinin aydınlanmasında çok önemli bir karara vardı ve AK Parti'yi iktidara getirdi. Siyaset yolculuğumuza başladığımız günden bu yana, milletimizin gösterdiği istikamette yolumuza devam ettik ve çıktığımız bu yolda attığımız tüm adımları halkımızın tercihlerine göre şekillendirdik. "

"Bu yüzden siyasetimizin ana eksenini belirleyen milletimizin iradesidir. Bundan sonraki rotamızı da belirleyen yine bu irade olacaktır. AK Parti olarak geçmişin siyasi alışkanlıklarından hep uzak durduk, ayrıştırıcı siyasetin tuzağına düşmedik. Bütünleştirici ve yapıcı siyasetin temsilcisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kalıcı eserler üreterek milletimize hizmet ettik. Bu sayede Türkiye, hayallerine daha yakından bakmanın haklı ve gururlu heyecanını yaşamaktadır."

"12 yıldır iktidar da olan AK Parti ile Türkiye'de siyasetin anlamı ve işlevinin değiştiğini, siyasetin meşruiyetini artık devlet elitlerinden değil, milletin kendisinden, onun tarihinden, irfanından ve vicdanından alan bir boyut kazandığını görmekteyiz. Bu süre içinde Türkiye, demokratik kurumların güçlendirilmesinden yargı reformuna, ekonomik büyümeden adil paylaşıma, Ar-Ge yatırımlarından sağlık reformuna, eğitimden, ulaşıma, sivil toplumun etkinliğinin artırılmasından dış politikaya kadar siyasi ve toplumsal hayatın her alanında çıtanın yükseldiği bir dönem yaşıyor, Allah'ın izniyle yaşamaya devam edecek."

"Türkiye, artık siyasi ve ekonomik kriz endişesi içinde olan değil, herkesin geleceğe güvenle baktığı bir ülkedir.Türkiye, artık her sabah bir kriz veya darbe haberi alma korkusuyla yaşayanların değil, çocukları ve ülkesi için geleceğe güvenle bakan insanların ülkesidir. Türkiye, AK Parti iktidarından önce yani yaklaşık 12 yıl önce iktidar bulamıyordu. İşte o günlerde siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti sayesinde, bugün dünyanın gıpta ile baktığı, imrendiği bir Türkiye var. Avrupa uyum yasalarıyla, demokratik açılımlarla, milli birlik ve kardeşlik projeleriyle, ülkemize huzur getirdik. Din, ırk farkı bırakmadan, dünkü problemlerin çoğunu geride bıraktık. Yıllarca bu ülkede kurban derisi, başörtüsü, okul kavgası yapıldı. Allah'a şükür bunları geride bıraktık. "

"Hamdolsun bugün sevinerek görüyoruz ki kısa sayılabilecek siyasi yaşamı içinde AK Parti, siyasi ilkelerine bağlılık konusunda bütün sınavlardan da alnının akıyla çıkmış, ideallerine, iddialarına tek bir gölge düşürmemiş bir partidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023, milletimiz için büyük bir hedeftir. Siyasette, ekonomide, kültürde, bilimde, hayat kalitesinde milletimize lâyık çok daha ileri düzeylere ulaşmalıyız. Gayretimiz, çabamız, çalışmamız bu büyük hedef içindir. Milletimizin son 12 yıldır gösterdiği değişim arzusu ve iradesi, bu aşamanın gerçek itici gücüdür. Milletimiz, yapılan bütün tahriklere, komplolara ve saldırılara rağmen Meclis'te tecelli eden iradesine sahip çıkmış, yapılan reformları benimsemiş, dönüşüm ve değişimci hareketi kuvvetle desteklemiştir."

"Milletimiz, dönüşüm iradesini güçlendirerek devam ettirmektedir. Cumhurbaşkanını kendi iradesi ile seçmesi kararını da 2007'de yapılan halkoylamasında muhalefetin karşı çıkmasına rağmen %69 oy oranı ile kendisi vermiştir. Böylece 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok farklı bir anlam kazanmıştır. Cumhurbaşkanı adayımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, açıkladığı "Yeni Türkiye Yolunda" başlığını taşıyan "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"nde, "Demokratik Yönetim", "Refah Toplumu" ve "Öncü Ülke" olmak üzere üç bölüm üzerine kurulmuş olan hedeflerini açıkladı. İşte AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı ile başlayan Yeni Türkiye'yi inşa süreci, Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte en parlak dönemine ulaşacaktır."

"Yeni Türkiye, büyümüş, kalkınmış ve güçlü Türkiye'dir. Yeni Türkiye , toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinde yükselen Türkiye'dir. Yeni Türkiye , eğitimden kültüre, enerjiden ulaşıma, sağlıktan çevreye her alanda artık dünyaya yeni aşamalar, yeni standartlar getiren, işler yapan bir Türkiye olacaktır.Yeni Türkiye, büyük ve öncü Türkiye olacaktır. Gayretli, disiplinli, ekip çalışması anlayışı ile hareket eden AK Kadrolar geçen bu süre içinde tam 8 seçim kazandı. Şimdi 9'uncu seçime doğru gidiyoruz. Eski Türkiye'nin kapılarının kapanacağı, yeni Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açılacağı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru ilerliyoruz. Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milli birliğini temsil eden Cumhurbaşkanını ilk defa doğrudan kendisi seçiyor. Bu tarihi bir olaydır."

"Artık Türkiye'de vesayet dönemi 10 Ağustos tarihi itibariyle sona eriyor. Bu, bu topraklarda bin yıldır milletimizin özlediği yepyeni bir sürecin ve dönemin başlangıcı 10 Ağustos itibariyle başlıyor. Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle Türkiye'de yeni bir heyecan da başlıyor. 10 Ağustos'ta 2023'ü, 2053'ü ve 2071'i kucaklayacak ve büyük hedeflere doğru giden bir Türkiye'nin adımlarını aziz milletimiz ile birlikte atacağız. Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı olduğu gün yani milletin köşke çıktığı gün farklı bir Türkiye olacak, 11 Ağustos'ta Türkiye'nin üzerine farklı bir güneş doğacak. Teşkilatımızın tüm kademeleri ile birlikte bizler sahadayız. Halkımızla hep iletişim halindeyiz, halkımızın gönlünden geçeni biliyoruz ve ilk turda Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oy çokluğu ile köşke çıkması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. "

"KENDİ ADAYINIZI SORGULAYIN"
"Bu anlamda buradan Cumhuriyet Halk Partili (CHP), Milliyetçi Hareket Partili (MHP) ve Çatı adayı denilen adaya destek veren diğer partililerin seçmenlere seslenmek istiyorum. Genel Başkanlarınız ve parti idarecileriniz daha 30 Mart genel seçimlerinin mağlubiyet hesabını vermeden, kendi partilerinde, temsil ettikleri partinin misyon ve vizyona uygun bir aday çıkartamayıp, kendi içlerindeki değerleri hiçe sayıp dayatma, zorlama bir çatı adayı çıkartan genel başkanlarını sorgulamalarını kendilerinden istiyoruz. Ortaya çıkan sonuca baktığımız zaman sizlere çatı adayını dayattılar, buna oy vereceksiniz diye talimat veriyorlar. Fakat tarihimize baktığımız zaman milletimizin hiç bir zaman birileri tarafından dayatılan çalışmaların arkasında durmadığını görüyoruz. Bu partilere gönül veren vatandaşlarımızın da bu dayatmaya tepki vereceği kanatindeyiz."

"Onun için ben MHP'li ve CHP'li seçmen kardeşlerimize buradan sesleniyorum. İktidara geldiğimiz günden bu yana, ayırt etmeden hizmet edip onları biz temsil ediyoruz. Kararları ne olursa olsun bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı. Hacer Kaya


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum