40 yıllık rüya gerçekleşiyor

40 yıllık rüya gerçekleşiyor
Yıllardır yapılması gündemde olan ancak bir türlü tamamlanamayan Salıpazarı-Akkuş yolunun tamamlanması için bölgeye siyasiler ve bürokratlar adeta çıkarma yaptı

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, her iki ilin İl Özel İdare Genel Sekreterleri, İl Özel İdare Meclis Başkanları, Salıpazarı Kaymakamı, Samsun Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ordu İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, Salman Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Akpınar Belediye Başkanı Osman Çamoğlu, Seferli Belediye Başkanı Muammer Sütçü, her iki ilden çok sayıda İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, siyasi partilerin ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda bürokrat Salıpzarı'ndan başlayıp Ordu İlküvez'de sona eren bir gezi ile bölgeyi inceledi.

YOLUN TAMAMLANMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Salıpazarı-Akkuş yolunun 40 yıllık bir rüya olduğunu ve artık bu rüyanın hayata geçmesi gerektiğini belirtti. Öztürk, "Salıpazarı-Akkuş yolu demek Salıpazarı ile Ordu Tokat güzergahının kucaklaşması demektir. Bu yolun tamamlanması demek Salıpazarı'nın bölge için ticari merkez olması demek, aynı zamanda da Ordu-Akkuş'taki vatandaşların Samsun'a gidişlerinin hem daha ucuz, hem daha sağlıklı hem de daha çabuk kavuşmaları demek oluyor. Bu projenin tamamlanması için her türlü altyapı tamamlandı. Her iki ilin İl Özel İdareleri hem parasal konularda hem de proje olarak çalışmalarına start verdi. Sıkıştıkları yerde özellikle ödenek konusunda da siyasiler olarak biz destek vereceğiz" diye konuştu.

İKİ İL ARASINDA DOSTLUK YOLU OLACAK

10 kilometresi Samsun, 15 kilometresi de Ordu tarafında olmak üzere toplam 25 kilometre yol yapıldıktan sonra 40 yıllık rüyanın gerçek olacağını belirten Hamarat, "Yol medeniyet demektir. Yıllardır bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız özellikle kışın yola çıkamıyorlardı. Çıksalar da 1 saatlik yolu neredeyse 5-6 saatte gidemiyorlardı. Çok kısa sürede bu çalışmalar sona erecek ve bölge insanı hak ettiği yola kavuşacaktır. Bu yol iki komşu il arasında da dostluk yolu olacaktır" dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil ise, Samsun olarak üzerlerine düşen 10 kilometrelik yolu yapmak için çalışmalara başladıklarını makine ekipmanları bölgeye taşıdıklarını söyledi.