323 işsize iş imkanı

323 işsize iş imkanı
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) projesi kapsamında çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, okullarda genel temizlik gibi işlerde çalıştırılmak üzere 323 işsize iş imkanı sağlanacağı bildirildi

Ekonomik kriz, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Türkiye İş Kurumu'na (İŞ-KUR) kayıtlı işsizlerin, çalışma hayatından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına çalışmayı amaçlayan TYÇP projesi kapsamında Ordu'da başvurular başladı.
İŞ İMKANI SUNULACAK
Bu kapsamda İŞ-KUR Ordu İl Müdürlüğü ile belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde işsizlere iş imkanı sunulacak. Yapılan işbirliği çerçevesinde okullarında genel temizlik, bakım, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi ve kamusal alt yapının iyileştirilmesi işlerinde çalıştırılmak üzere İŞ-KUR'a kayıtlı işsizler göreve başlayacağı kuruma bağlı olarak 3-4 ay süre ile asgari ücret ile istihdam edilecek.
10 PROJE HAYATA GEÇECEK
Ordu'da onaylanan 10 proje kapsamında istihdam sağlanacak 323 işsiz için başvuru şartları ve çalışma süreleri belli oldu. Buna göre, İŞ-KUR'a kayıtlı olmak kaydıyla, 18 yaşını tamamlamış, daha önce TYÇP'ye katılmamış, özürlü, emekli dul ve yetim gibi kamudan herhangi bir maaş ve geliri olmayanlar başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, nüfus cüzdanları, yerleşim yeri belgesi ile diploma veya mezuniyet belgeleriyle birlikte 23 Eylül tarihine kadar İŞ-KUR'a şahsen başvuru yapacak.
YERLEŞTİRMELER NOTER HUZURUNDA OLACAK
Noter huzurunda yapılacak yerleştirme sonuçlarından sonra en erken 5 Ekim tarihinde işe başlanacak. Belediye işlerinde çalışanlar 3, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev alanlar 4 ay süre ile asgari ücret ile istihdam edilecek.