2015 küçük yatırımcı için zor bir yıl olacak

2015 küçük yatırımcı için zor bir yıl olacak
Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, ekonominin gidişatı ve 2015 yılı tahminleri hakkında açıklama yaptı.

Ekonomik gelişmelerin, küçük yatırımcı için çok kötü bir dönem getirdiğini ifade eden Halaç, “Merkez Bankası, ilk aylarda faiz indirimine gidebilme ihtimalini sürdürüyor. Enflasyondaki hava istedikleri yere geldi ve faiz indirimi olasılığı kuvvetli. Siyasi sorun çıkmazsa, ABD faiz oranlarını arttırmazsa Merkez Bankası faiz indirimi kararına kadar devam eder. Faiz inerse dolar biraz daha yukarı çıkar. Küçük yatırımcı, faiz indirim kararını beklesin ve uzun vadeli yatırım için ödeyebiliyorlarsa ev sahibi olsun. Altın yine dalgalı gidecektir, güvenli liman değil ve düşüşü sürer. Borsa ise iyi bilenlerin işi, küçük yatırımcı için riskli. Çok çok iyi takip etmek lazım, birçok dinamiği var. Küçük yatırımcı o kadar haberi süzüp de analizi yapıp borsada kazanmayı başaramaz.” dedi.

'İHRACATÇI AB PAZARINI HEDEFLEMELİ'

İhracatçıların ise AB pazarını hedeflerse daha çok kazanacağını belirten Doç. Dr. Halaç, “AB, durgunluğa girdiğini kabul edip parasal genişlemeye gideceğini açıkladı. Talep artışı kaçınılmaz. Sanayicilere, dolar kurunu sabitlemeleri için opsiyon kullanmaları önerimi yineliyorum. Böyle bir durumda risklerini ortadan kaldırmış olurlar. Hepimiz dolar için 2,25-2,30 diyorduk; opsiyon kullanıp sabitleselerdi borçlarını, kur hareketinden de hiç etkilemeyeceklerdi. Bunu gözardı ediyorlar, futbol kulüpleri de böyle.” şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.