2010 yılı asfalt sezonu başladı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören ilköğretim okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'a özellikle son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığına değinerek, Samsun'da yapılan bu yatırımlarının önemli olduğunu ve birçok sorunların azalmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Samsun genelinde son 4 yılda 3 bin 75 kilometre yol asfaltlandığını hatırlatan Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti: Başbakanımızın 'Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak' parolasıyla başlattığı KÖYDES programı ile Samsun ilimize 20052009 yılları arasında 131 milyon 5 bin 400 lira ödenek gelmiş ve bu ödenek de şehrimizin alt yapısına harcanmıştır. Bu ödeneklerden 1053 kilometre birinci kat, 2022 kilometre de ikinci kat asfalt yapılmıştır. Ayrıca gene bu ödenekle birçok köye köprü, içme suyu ve kanalizasyon yapılmıştır.
30 MİLYON TL ÖDENEK
Bu çalışmaların Samsun kırsalındaki sorunların azaltılmasına çok önemli katkılar sağladığını da kaydeden Aksoy, İl Özel İdaremizin, İl Genel Meclisimizin verdiği kararlarla ortaya koyduğu çalışma performansı, Samsun kırsalında sorunların ciddi şekilde azalmasını sağlamıştır dedi. Bu yıl Samsun'a yaklaşık olarak 30 milyon ödenek geldiğini ve bu ödenekle Samsun kırsalının alt yapısıyla ilgili çalışmaların gerçekleştirileceğini bildiren Aksoy, Bu yıl birinci ve ikinci kat asfalt olarak 400 kilometre asfalt yol yapımı hedeflendi ve bugün de onu buradan başlatmış oluyoruz. Bu çalışma, Samsun kırsalında köylümüzün asfalt yola kavuşması, standartlarının daha da yükseltilmesi adına oldukça önemli ve anlamlı bir çalışma olacak diye konuştu. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Samsun'a 50 milyon TL yatırım ödeneği gönderdiğini de açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, 30 milyon TL tutarında ek ödenek sağlanmak suretiyle bölgede ciddi yatırımlar gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Aksoy, 2010 İl Özel İdaresi asfalt sezonunun açılışına yoğun programlarına rağmen gelerek destek veren AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ve Ahmet Yeni'ye de teşekkür etti.
945 KÖYÜMÜZÜN ALT YAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ
2010 yılı İl Özel İdaresi asfalt sezonunun açılış töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'de yaptığı konuşmada Merkezi hükümet ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bütçesinden gönderilen ödenekle 945 köyün alt yapısının daha da güçlendirileceğini söyledi. Bugünün İl Özel İdaresi için anlamlı bir gün olduğunu belirten Karanfil, Bugün İl Özel İdaresi için anlamlı bir gün ve biz de gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Alt yapıdaki tüm arkadaşlarımızla birlikte 2010 yılının yeni döneminde asfalt sezonumuzu hayırlısıyla bugün açıyoruz. Sezon açılışımızda, bu heyecanlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Valime, Sayın Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza, meclis üyelerimize ve tüm değerli konuklarımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum dedi.
Hedefimiz, çalışmalarımızdaki başarı oranını yüzde yüze ulaştırmak diyen Karanfil, Özellikle hükümetimiz tarafından yürütülen KÖYDES projesi kapsamında bize aktarılan ve Bayındırlık ve İskan Bakanımızın himayeleriyle ilimize aktarılan kaynaklarla bu sene alt yapı noktasında 29,6 trilyon kaynak kullanılacaktır. Bu kaynak Samsun'un 945 köyünün alt yapısına, yoluna, içme suyuna, kanalizasyonuna kullanılacaktır. Biz, Özel İdare olarak Genel Sekreterinden operatör işçisine, daire başkanından mühendisine kadar bu kaynağı en uygun şekilde kullanarak, bizden hizmet bekleyen en ücra köydeki vatandaşlarımıza hizmet olarak ulaştırmak istiyoruz. Bütün heyecanımız ve gayretimiz budur diye konuştu.
KIRSALA HİZMET ÖN PLANDA
İl Özel İdaresi'nin 2005 yılındaki yeni yapılanmasından sonra yapılan bütün Özel İdare ve KÖYDES çalışmalarındaki hedeflerini yüzde yüz oranında gerçekleştirdiğini ifade eden Karanfil, Çünkü tek gayemiz kırsalda hizmet bekleyen vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek. Bugün açılışını yapacağımız asfalt sezonu boyunca yani 15 Eylüle kadar bize gece yok, gündüz yok, mesai yok. Bundan sonraki hedefimiz bu programı zamanında ve en iyi şekilde bitirmektir. Sezonumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Bizlere gerek ödenek noktasında gerekse bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayarak her türlü kolaylığı sağlama noktasında destek veren başta Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize ve İl Genel Meclisimize şükranlarımızı arz ediyorum dedi. Törene katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ahmet Yeni ve İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt da sezonun tüm Samsun halkına hayırlı olmasını diledi. Törenine ayrıca Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, köy muhtarları ile halk katıldı.
Tören, ekiplere asfaltlama startının verilmesiyle sona erdi.