2 BİN KİŞİ İŞE GİRECEK

2 BİN KİŞİ İŞE GİRECEK
AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gümüşhane'deki işsizlik sorununun çözümü için görüşme yaptığını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane'nin nüfus ve işsizlik oranı dikkate alındığında, Toplum Yararına Çalışma Programından Türkiye'de en büyük payı alan illerin başında yer aldığını bildirdi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gümüşhane'deki işsizlik sorununun çözümü için görüşme yaptığını, İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2 bin kişiye iş olanağı sağlanacağını belirtti.

Aydın, 2 bin hemşehrilerine ekmek ve AŞ kapısı açacak olmanın yanı sıra belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve benzeri kamu kurumlarının projelerinin hayata geçirilmesinde gerekli iş gücünün de sağlanmış olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Gümüşhane'de bu düzeyde bir işsizlikle mücadele programı son derece önem arz etmektedir” dedi.

Mesleki şart aranmamaktadır

Gümüşhane'mizin nüfus oranı ve işsizlik oranı dikkate alındığında Toplum Yararına Çalışma Programlarından Türkiye'de en büyük payı alan illerin başında yer almaktadır. Bu çalışmanın bir diğer özelliği de çalışma koşullarında herhangi bir mesleki şart aranmamaktadır, herhangi bir sosyal güvenlik kurumdan maaş almayan 18 yaşından büyük hemşehrilerimiz Gümüşhane İŞKUR Müdürlüğüne kayıtlı olmak koşulu ve projenin uygulanacağı yerde ikamet ediyor kaydı ile başvuruda bulanabilmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.