Zeytin ağacından kadınlarla, doğa için mesaj verdi

Zeytin ağacından kadınlarla, doğa için mesaj verdi
RESSAM Mehmet Emin Erdoğdu, zeytin ağacının dokusunu kullanarak hazırladığı 54 eserini Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde "Zeytin Ağacından Kadınlar Yapmak" adı altında sergiledi.

Çanakkale'nin Adatepe Köyü'ndeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Ressam Mehmet Emin Erdoğdu, Bodrum Nurol Sanat Galesi'nde sergi açtı. "Zeytin Ağacından Kadınlar Yapmak" ismiyle açılan sergide, Erdoğdu'nun zeytin ağacının dokusunu kullanarak hazırladığı sergide 54 eserine yer verdi. Boyasından, zeytin ağacı dallarının şekillendirilmesine, cilasına kadar her şeyini kendisi hazırlayan sanatçının eserleri büyük imlgi gördü. Dayanıklı ağaçların budama sırasında atılan, seçilmiş dallarını işleyerek tablolarını hazırladığını belirten sanatçı, sergi için hiçbir zeytin ağacının özel olarak kesilmediğini de vurguladı. İstanbul, Bodrum Ankara ve yurtdışında sergiler açan Erdoğdu, tablolarda zeytin ağaçlarından yaptığı kadın figürleriyle, doğanın da doğurganlığına gönderme yaparak, tahrip edilmemesi gerektiğine yönelik mesaj verdiğini belirtti.

Erdoğdu, "Tablolarımda da zeytin ağacının üretkenliğini, kadının doğurganlığı ile anlatıyorum. Kadının doğurganlığı ile de doğanın bize verdiklerini çeşitliliğini vurgulamaya çalıştım. Çanakkale'de de, Kazdağları'nda altın aranması konusu sık sık gündeme geliyor. Binlerce zeytin ağacı, doğadaki bitki ve canlı çeşitliliği bu çalışmalardan zarar görecek. Doğanın bize verdiklerinin altından daha değerli olduğunu herkese anlatmaya çalışıyorum" dedi.

"Zeytin ağacından kadınlar yapmak" ismi verilen sergiye katılan kadınlara zeytin yapraklarından yapılan taçlar hediye edildi. Sergi, 28 Şubat tarihine kadar gezilebileceği bildirildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.