‘ZEKANI GELİŞTİR SANATINI KONUŞTUR’

‘ZEKANI GELİŞTİR SANATINI KONUŞTUR’
Çarşamba Alibeyli Gülhan Yusuf Yön İlkokulu’nun da proje ortaklarından biri olduğu 'Zekanı Geliştir Sanatını Konuştur' projesi başlıyor.

İlkokul Öğretmeni Bahar Erdil, e-twinning projesi kapsamında yapılan 'Zekanı Geliştir Sanatını Konuştur' etkinliği hakkında bilgi verdi.  Erdil, "Projemiz ilkokul öğrenci grubuna yönelik olup hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim-öğretim sürecinde öğrencileri bilim, sanat ve zeka oyunları alanlarındaki becerilerini keşfetmelerini var olan becerilerini geliştirmeyi, müfredatı eğlenceli şekilde günlük hayatın içine entegre etmeyi, öğrencilerin öz güvenlerini ve iş birlikçi çalışma becerilerini geliştirmeyi, teknolojiyi daha bilinçli ve aktif kullanabilmelerini hedefleyen çalışmalar üzerine kurulmuştur. Bilim ve zeka oyunlarıyla merak edip, araştırıp, keşfederken yapacağımız sanatsal çalışmalarla öğrencilerimizin el becerilerini ve estetik anlayışını geliştireceğiz." dedi.

dwedd.jpg

PROJE HEDEFLERİ
Proje hedefleri hakkında da konuşan Erdil, " Çocukların fiziksel, bilişsel, sosyo-duygusal gelişimini sağlamak. Sanatsal faaliyetlerinin sosyal ve psikomotor gelişim üzerindeki etkisine dikkat çekmek. Bilimsel faaliyetlerin meraklı ve sorgulayan bireyler olması üzerindeki etkisine dikkat çekmek. Günlük hayatımızdaki müfredatı keşfetmek “Eğlenirken öğrenme” ilkesine dayanan zeka oyunları ile ders konularını oyunların içine entegre ederek kalıcı öğrenmeler sağlamak" olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.