'Zehirli ayakkabı' skandalı yerli üreticiye yarayacak

'Zehirli ayakkabı' skandalı yerli üreticiye yarayacak
İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, Türkiye gündemini meşgul eden Çin malı zehirli ayakkabı skandalının, kısa vadede yerli üreticiye yarayacağını söyledi.

Ata, “Bu fırsatı, hem biz ayakkabıcılar hem de vatandaşlarımız çok iyi değerlendirmeli. İnsan sağlığına zararlı içerik kullanılarak imal edilen Çin malı ayakkabılar, yerli üreticiler için bir çıkış olabilir.” dedi.

Uzakdoğu'dan getirilen ve gümrükte imha edilmeyi bekleyen ayakkabıların kanunsuz yollarla piyasaya sürüldüğünü ifade eden Oda Başkanı Ata, bakanlığın açıklamasına göre 33 bin çift civarında ayakkabının piyasada çıktığını ancak çok daha fazlasının piyasada olabileceğini söyledi. Bu olayla birlikte artık gümrüklerde çok daha sıkı önlemler alınacağının altını çizen Ata, şöyle devam etti: “Bakanlığın sınırlarımızdaki denetimleri daha da artacak. Bu da kaçak ithal ayakkabının önünü bir nebze olsun kesecek. Sonuçta ithal ayakkabı, bizim istemediğimiz bir durum. Yıllardan beri biz üreticiler olarak, 'Yerli malı, yurdun malı' sözünü savunuyoruz. Yaşanan bu olaylar, yerli üreticinin önünü açtı. Özellikle 2015 yılında üretici kardeşlerimizin işlerinin çok iyi olacağını düşünüyorum.”

'KÖTÜDEN DERS ÇIKARMALIYIZ'

Yerli üreticilerin de bu konudan kendilerine bir ders çıkarması gerektiğini söyleyen Yalçın Ata, “Çin'den gelen her ürünün zararlı olduğu tabii ki düşünülemez ancak şu anda öyle bir rüzgar esiyor ki vatandaş, 'PRC' etiketli ayakkabıya elini bile sürmek istemiyor. Bu yüzden üreticiler olarak üzerimize düşen görev, böylesine büyük infial yaratacak haberlere konu olmayacak şekilde ürünlerimizi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmayı sürdürmek. Bir yanlış, yüzlerce doğruyu yanında götürüyor. Buradan tüm imalatçı dostlarımıza, kaliteden şaşmayın önerisinde bulunuyoruz.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.