ZARARLIYSA HEP BİRLİKTE KAPATIRIZ

ZARARLIYSA HEP BİRLİKTE KAPATIRIZ
Samsun'un Çarşamba ilçesinde inşaatı devam eden biyokütle enerji santraline ilişkin uygulama imar planı teklifi, Samsun Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurulması planlanan ve inşaatı devam eden Biyokütle Enerji Santrali'ne ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği,  AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

meclis-1.JPG

ZEHİRLİ GAZ SALINACAĞI DOĞRU DEĞİL
Muhalefet üyelerinin konuşmalarının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ilk olarak Alper Aydemir'in şehitlerle, biyokütle enerji santralinin yapımını bir tutmasına tepki gösterdi. Bu tesisin asit yağmuruna sebebiyet verecek şekilde çalışmasının da mümkün olmadığını zehirli gaz salacağı, suya, toprağa, havaya zarar vereceği eleştirilerine de yanıt veren Demir, "Oybirliğiyle alınmış bir karar var. Sayın valimiz, Büyükşehir Belediyesi, Orman İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası ÇED kararına gerek duyulmamış. Bu tesisler çevre etki değerlerini aşmayacak tesislerdir. Yoksa ÇED kararı istenir. O sınırları aşacak bir tesis olsaydı, bakanlık durdurdu, ÇED'i istemek zorundaydı" dedi.

meclis-3.JPG

SUYA KARŞI DA AYNISI YAPILDI 
Kamuoyunda biyokütle enerji santraliyle ilgili sosyal medyada yaratılmak istenen algıya işaret eden Demir benzer algının su zammıyla ilgili olarak da yaratılmak istendiğini ifade etti. SASKİ'nin ocak ayında yaptığı yüzde 15'lik indirimin ardından aradan 5 ay sonra yaptıkları düzenlemeyle kamuoyunda ve sosyal medyada da benzer algının yaratıldığını ifade eden Demir, "Eğer biz o kararı almasaydık SASKİ'nin borçlanması gerekiyordu Samsunlu vatandaşlarımızın lehine aldığımız bir karardı. Halbuki amacımız eskiden yapılan hatayı düzeltmekti" diye konuştu.

meclis-6.JPG

SİZE SÖZ VERİYORUM…
Bu santralin vereceği iddia edilen zararlar olursa, Büyükşehir Belediyesi olarak derhal harekete geçilerek kapatılacağına işaret eden Mustafa Demir, "Bunun zararı ne kadardır; bu bina toprak üzerinde ne kadar yer kapladıysa o kadardır. Tamamen atık yakarak elektrik üreten bir santrale böyle yaklaşırsak, Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları ve sanayicileri bu kente gelmez. Ben size söz veriyorum; bu tesis toprağa, havaya, suya ve insanlara zarar verdiğini tespit etiğimizde hep birlikte anında mühürleyip kapatırız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.