YÜZYILLARDIR SAHNELERİ SÜSLEYEN ESERLER SAMDOB İLE “GALA KONSER”DE

YÜZYILLARDIR SAHNELERİ SÜSLEYEN ESERLER  SAMDOB İLE “GALA KONSER”DE
Samsun Devlet Opera ve Balesi’nden klasik müzik severlerin kaçırmayacağı “Gala Konser” 15 Ekim 2020 akşamı sınırlı sayıdaki seyircisini bekliyor.

Yüzyıllar önde bestelenen ve güncelliğini ve özgünlüğünü ilk günkü gibi koruyan her biri dönemine damga vurmuş operalardan bölümler “Gala Konser” ile 15 Ekim 2020 akşamı saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlanan etkinliklerde 525 kişi oturma kapasitesine sahip Aydın Gün Salonu’na sadece 134 seyirci giriş yapabilmekte. 

Her temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleriyle steril hale getirilen Aydın Gün Salonu’na seyirciler sırayla, Samsun Valiliği’nin uygulamaya koyduğu HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra ateş ölçümü ve maske kontrollerinin yapılmasıyla yerlerine geçebilmekte. 

Pandemi koşulları gereğince büyük ölçekli prodüksiyonların bir müddet daha sahnelenemeyeceği şu günlerde opera ve bale seyircisini unutulmaz eserlerin melodilerinden mahrum etmek istemeyen SAMDOB, “Gala Konser” ile her biri dönemine damga vurmuş opera ve operetlerden bölümleri sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 

Piyanist Nona Tsutkiridze’nin eşliğiyle gerçekleşecek konserde solistler; Soprano Elif Demir ve Ecem Topçu, Mezzo Soprano Ceren Mirza Küçük, Tenor Yunusemre Kemal Sönmez, Bas-Bariton Yağmur Oksayoğlu ve Bas Özgür Çevik olurken, Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro Şefi Raushan Baigulakova’nın yönetiminde Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu da yer alacak. Konserin ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

Yüzyıllar içerisinde özgünlüğünü ve beğenisini kaybetmeyen eserlerin bölümlerinin seslendirileceği konserde; G. Verdi’nin bestelediği “Rigoletto” operasından, F. Lehar’ın bestelediği “Tebessümler Diyarı” operetinden, G. Verdi’nin bestelediği “Il Travatore” operasından, E. Kalman’ın bestelediği “Die Csardasfürstin” operetinden, G. Bizet’in bestelediği “Carmen” operasından, W. A. Mozart’ın bestelediği “Cosi Fan Tutte” ve “Figaro’nun Düğünü” operalarından, G. Donizetti’nin bestelediği “Don Pasquale” komik operasından, C. Gounod’un bestelediği “Faust” operasından ve  G. Puccini’nin bestelediği “La Boheme” operasından bölümler seslendirilecek. Unutulmaz eserlerin yanı sıra konserde Cahit Şaher’in, Nazım Hikmet’in “Lambayı Yakma Bırak” şiirine bestelediği şarkısı da seyircilerin akşamına günümüzden bir renk katacak.

Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen ve sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.30’a kadar açıktır.  
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.