Yüz Mezoterapisi Nedir?

Yüz Mezoterapisi Nedir?
Mezoterapi estetik amaçlı uygulanan bir estetik işlemdir. Mezolift olarakta bilinen bu uygulama cildi gençleştirmek için yüz, boyun dekolte gibi bölgelere ve ellere uygulanabilen bir estetik yöntemidir.

 

Mezoterapi estetik amaçlı uygulanan bir estetik işlemdir. Mezolift olarakta bilinen bu uygulama cildi gençleştirmek için yüz, boyun dekolte gibi bölgelere ve ellere uygulanabilen bir estetik yöntemidir. Zamanla nem ve elastikiyet kaybeden cilt soluk ve mat bir görüntüye bürünür. Mezoterapi yöntemi ile oluşan bu değişiklikler azalır ve hatta kaybolur.

 

Mezolifting çok etkili bir anti aging işlemidir. Ciltteki kolajen sentezini uyararak sıkılaşma, parlama ve gençlik etkisi sağlamaktadır. İşlem sonrası cilt daha dingin ve ferah bir görüntüye kavuşur.

 

yöntemiyle hyaluronik, amino asit, antioksidan ve vitamin-mineral gibi etkenler küçük iğnelerle cilde uygulanır. Bu sayede cildin kolajen ve elastin maddeleri artar. Sonrasında ise nem ve canlılık meydana gelir.

 

Yüz Mezoterapisi Uygulama

 

İşlem öncesi cilt kirden arınması için temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce ise anestezik krem kullanılmaktadır. Başlangıçta 1 ila 4 hafta aralıklarla uygulanan yüz mezoterapisi ortalama 4 ila 6 seans sonrası 3 - 6 ayda bir tekrarı yapılabilir.

 

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

 

Mezoterapi sadece yüz değil, bir çok bölgeye uygulanabilmektedir. Cilt yaşlanması, deride oluşan çatlaklar, selülit, verilen kilolar, ciltte sarkma, lekelenme, saç dökülmesi, spor yaralanmaları, alerjiler, saç dökülmesi, kellik gibi birçok durumda mezoterapi uygulanabilir. Yüz ve diğer mezoterapi işlemleri için adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Fakat gebelerde, süt vermekte olan annelerde, inme geçmişi olanlara, kan pıhtılaşma sorunu olanlara, kanser hastalarına, kalp hastalığı olan insanlara ve 25 yaş altı kişilere mezoterapi uygulanmaz.

 

Mezoterapinin Yan Etkileri Var Mıdır?

 

Mezoterapi uygulanan bölgede geçici morarma ve kızarıklık oluşabilir. Fakat bir iki gün içerisinde bu etkiler kendiliğinden yok olur.

 

 

Mezoterapi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İşlem öncesinde ve sonrasında aspirin gibi kanı sulandırıcı ilaçlar veya alkol kullanılmamalıdır. İşlem yapılan bölgeye 10 ila 15 saat kadar su değmemelidir. Seans sonrasında 48 saat zorlu hareketler yapılmamalı, 10 ila 15 saat duş alınmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.