Yüz gençleştirmede yeni yöntem

Yüz gençleştirmede yeni yöntem
Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu son günlerin popüler ameliyatsız estetik uygulaması Yüksek Fokuslu Ultrasound işlemini anlattı.

Ultraformer Fokus Ultrasound uygulaması yalnızca tek seansta 15 yıla kadar gençleşme etkisi yaratabiliyor.

BASIN BÜLTENİDİR

Doğduğumuz anla birlikte başlayan yaşlanma süreci, 30'lu yaşlarla birlikte ne yazık ki hız kazanmaktadır. Özellikle sosyal yaşantıda bizi mutsuz eden görünüme neden olan derideki yaşlanma süreci ise, en çok yüz ve boyun bölgesinde gevşeme ve sarkmalar şeklinde kendini göstermektedir.

Yaşlanma süreci neden herkeste aynı düzeyde değildir?

Bu süreci ve kişiler arasındaki yaşlanma sürecindeki farklılıkları pekçok faktör etkilemektedir. Bunlar arasında genetik yapı, hormonlar, beslenme alışkanlıkları, alkol-sigara kullanımı, yaşanılan coğrafya ve buna bağlı güneşe yoğun maruziyet, fotoyaşlanma sayılabilir. Tüm bu faktörler ile gevşeyen deride, yerçekiminin de etkisi ile daha da artan sarkmalar görülmektedir.

Derideki yaşlanma belirtilerini geri çevirebilir ve durdurabilir miyiz?

Tabiki derideki yaşlanma bulgularını ortadan kaldırmak, geri döndürmek için çözümler üretilmeye çalışılmıştır. Bunlar arasında pek çok cilt bakım ürünü, işlem ve cerrahi uygulamalar bulunmaktadır. Ancak bu seçenekler arasında cilt bakım ürünleri etki açısından sınırlı kalmakta, cerrahi uygulamalar ise oldukça etkin olmasına rağmen riskleri ve sonrası iyileşme süreci nedeni ile sık tercih sebebi olmamaktadır.

Cerrahiye alternatif etkili bir yöntem var mıdır?

İşte bu aşamada cerrahiye gerek kalmadan son yıllarda Ultraformer - HIFU sistem sayesinde, derideki yaşlanma süreci bir süreliğine durdurulmakta, oluşan yaşlanma bulguları ortadan kaldırılmakta, deride sıkılaşma ve gerilme etkisi yaratılmaktadır.



Ultraformer- HIFU sistem nedir?

Ultraformer-HIFU sistem, yüksek yoğunluklu odaklanmış ses dalgaları ile tedavi yöntemidir. Aslında HIFU(High Focused Ultrasound) sistem hastalıklı dokuların tedavisinde uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir. Ancak yüz germe ve cilt sıkılaştırmada oldukça yeni ve etkili bir tedavi yöntemi olarak yakın zamanda kullanılmaya başlanmıştır. Derideki sıkılaşma ve gerilme etkisini, yüksek fokuslu ultrason ile istenilen derinlikte gerçekleştirmektedir.

Ultraformer nasıl uygulanır?

Bu ameliyatsız yüz germe işlemi uygulaması anestezi gerektirmeden, ultrasound başlık cilde değdirilerek yani cilt bütünlüğü bozulmadan ve yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede yapılmaktadır. Bu cihazla odaklanmış ses dalgaları kullanılarak cildin 1,5-3-4,5 mm gibi istenilen derinlikteki noktalarında, diğer yöntemlerle ulaşılamayacak derinliklerde, kontrollü küçük ısı noktaları oluşturularak cildin gerginliğini sağlayan yapılar (kollajen ve elastin) tekrar yapılanmaları için tetiklenmektedir.

Yöntem kaç seans uygulanmaktadır?

Fokuslu ultrason yöntemi, tek seans olarak uygulanır, 3 aylık bir süreçte, cildin kendini her geçen gün artarak yenileme, sıkılaşma etkisi, cerrahiye gerek kalmadan sağlanmaktadır.

Yüz gençleştirme amacıyla tüm yüz uygulaması yapılabildiği gibi ihtiyaca göre lokalize alın ve göz çevresi kırışıkları, düşük kaşlar, yanak ve çene bölgesindeki sarkmalar için de uygulanabilmektedir. Uygulama için mevsim ayrımı yapılmadığı gibi, istenildiğinde bölgesel uygulama tekrarları da yapılabilmektedir.
İşlemin en güzel tarafı ise cerrahi bir yöntem olmaması nedeni ile, uygulamanın ardından kişinin günlük aktivitelerine hemen dönebilmesidir.

İşlem kimlere uygulanabilir? Kimlere Uygulanamaz

Özellikle gevşeme ve sarkmaların başladığı 30'lu yaşlardan itibaren her yaş gubuna yapılabilmekte ve oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Yüzünde aktif cilt enfeksiyonu olan, vücudunda elektronik cihaz veya metal stent bulunan, ayrıca çocuklar ve hamileler dışında, cildinde gevşeme veya sarkma olan tüm kişiler Ultraformer için uygun adaylardır.
Sonuç olarak, bu yöntem deri dış yüzeyinde iyileşme süreci gerektiren bir etki yapmadan ve sosyal hayattan kopmanıza gerek kalmadan, her mevsimde kolay bir şekilde ve tek seans olarak uygulanabilen, etkili bir cilt gençleştirme yöntemidir.
Ülkemizde bu sistem, Ulthera ya da Ultherapy isimleri ile de anılmaktadır. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.