'Yuva Vatan Projesi'

'Yuva Vatan Projesi'
Samsun'da bulunan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı bünyesinde başlatılan 'Yuva Vatan Projesi' ile vatani görevini yapmak için birliğine gelenlerin askerlikle ilgili ön yargıları ortadan kalkıyor.

Ayrıca proje kapsamında zaman zaman bazı erlere sürpriz yapılarak aileleriyle görüşmeleri sağlanıyor.

Yeni askere gidecek olan gençlere, daha önce bu görevi yapmış olanların 'askerlik anıları' adı altında yaşadıklarını abartarak anlatması ister istemez söz konusu kişilerde gidecekleri birliklerle ilgili ön yargılar oluşmasına neden oluyor. Söz konusu ön yargıları ortadan kaldırmak için uygulamaya sokulan 'Yuva Vatan Projesi' Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında başarıyla uygulanıyor.

Proje kapsamında birliğine geldiği ilk günden itibaren gösterilen ilgi ve alaka nedeniyle yabancılık çekmediğini söyleyen Amasyalı Er Aziz Cücük, "Yedi kardeşiz ve ilkokul mezunuyum. İlk kez askerlik için ailemden ayrıldım. Birliğime katıldığımda ilk olarak Bölük Astsubayım tarafından 'Lider Danışmanlık' faaliyetleri konusunda bilgi verildi ve herhangi bir sorunum olduğunda kime başvurmam gerektiği anlatıldı. Birde 'Can Dostu' projesi kapsamında buraya gelir gelmez askerlik görevini yapan bir arkadaşımla can dostu olduk. Ailemi tabi ki çok özlüyorum. Ancak karargahımızda yeteri kadar telefon var ve ben nöbetçi yada görevli olmadığım zamanlar ailemle telefonda rahat bir şekilde görüşüyorum. Aynı şekilde onlarda istedikleri zaman bana kolayca ulaşabiliyor. Yemeklerimiz ise annemin yemeklerini aratmıyor, en az onunkiler kadar lezzetli ve doyurucu." dedi.

Ankaralı Er Onur Toptanoğlu ise, askere gelmeden önce ön yargıları ve kaygıları olduğunu belirterek, "Kaygılarımın yersiz olduğunu birliğime katılır katılmaz anladım. Komutanlarımızın bizi 'hoş geldiniz' diyerek karşılaması beni son derece rahatlatmıştı. Komutanlarımız ve arkadaşlarımızla tanıştık, çok güzel bir arkadaş çevremiz oldu. Komutanlarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Burayı bir 'yuva' gibi görüyorum. Burada edindiğim dostlukları, arkadaşları ve komutanları ömrüm boyunca unutmayacağım." diye konuştu.

Proje kapsamında kendisinin haberi olmadan ailesi Amasya'dan Samsun'a getirilen Er Aziz Cücük röportaj sonrası kafeterya içerisine giren anne ve babasını görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Cüce, sevincini anne ve babasına defalarca sarılarak gösterdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.