YÜRÜYEMEDİLER!

YÜRÜYEMEDİLER!
Samsun'da sözde barış için yürümeyi planlayan HDP, ESP, TKP, KESK gibi grupların üyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlamak için dün Öğretmenevi önünde bir araya geldi.

Alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen Samsun'da bu kişilerin yürümesini istemeyen vatandaşlar yürüyüş için toplanan 20 kişilik grubun yürümesine müsaade etmedi.

YÜRÜYÜŞ İPTAL EDİLDİ

Dün 1 Eylül Dünya Barış Günü için Öğretmenevi önünde geniş güvenlik tedbirleri altında toplanan 20 kişilik gruba Samsunlu vatandaşlar tepki gösterdi. Özellikle HDP ve TKP'nin de yürüyüşe katılacağının sosyal medya üzerinden öğrenen vatansever Samsunlular bir araya gelerek polisin geniş güvenlik önlemleriyle çevirdiği alanın çevresinde bekledi. Etrafta toplanan Samsunluların tepkilerinden dolayı geri çekilerek yürüyüşü iptal edeceğini söyleyen grup temsilcisi sadece basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Bu sırada grubun arasına sızan bir Samsunlu "Buradan defolun, sizi burada görmek istemiyoruz. Siz şehirdeki teröristlersiniz" demesi üzerine toplanan gruba yapılan tepki çığ gibi büyüdü. Samsunlular HDP, PKK ve terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydu. 

SLOGANLARIYLA TERÖRÜ LANETLEDİLER

Yürüyüşün iptal edilmesinin açıklanmasının ardından Samsunlular, basın açıklamasının da iptal edilmesi için sloganlarına devam etti. Fakat iptal edilmeyen basın açıklaması öfkeli kalabalığı yatıştırmakta zorluk yaşattı. Vatandaşlar, basın açıklaması anında bir araya gelerek bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar attı.


20 KİŞİ İÇİN YÜZLERCE POLİS!

Öğretmenevi önünde bir araya gelerek 1 Eylül Dünya Barış Günü için yürümeyi planlayan HDP'lilerin ve komunistlerin oluşturduğu grup için saatler öncesinden yoğun güvenlik önlemleri alındı. Giresun, Ordu, Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'nin diğer illerinden yüzlerce polis düzenlenmesi planlanan yürüyüş için Samsun'a geldi. Çiftlik Caddesi'nde ve 19 Mayıs Bulvarı üzerinde TOMA'lar hazır bekletildi. 

İSTİKLÂL MARŞI OKUDULAR

Açıklamalarının bitmesinin ardından 20 kişilik grup polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerinin ardından araçlara bindirilerek gönderildi. Yolun trafiğe açılmasının ardından Öğretmenevi'ne yakın bir alanda toplanan Samsunlular şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklâl Marşı'nı okuduktan sonra dağıldılar. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum