Yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız

Yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız
CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, "Atakum sahili ve dağları ile turizmde daha hızlı yol alması gerekiyor. Karadeniz Bölgesi’nde yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel yaptığı esnaf ziyaretleri ile projelerini Atakumlulara aktarmaya devam ediyor. Atakum Belediyesi olarak Kocadağ’da Doğa Festivali, müzik konserleri, yayla şenlikleri, yağlı güreşler, outdor sporları, kamp ve doğa gözlem faaliyetleri düzenleyeceklerini söyleyen CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, “Düzenleyeceğimiz bu festivallerde, yerel tohumculuğu geliştirmek üzere ülkenin her yerinden gelecek katılımcılarla yerli tohum takas günü yapacağız. Kocadağ Doğa Festivali’nin geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Atakum sahili ve dağları ile turizmde daha hızlı yol alması gerekiyor. Karadeniz Bölgesi’nde yükselen turizm ivmesinden yararlanacağız. İlçemizde bulunan doğa harikası Kocadağ’ı 12 ay yaşanır hale getireceğiz. Başta Akalan Kalesi olmak üzere Atakum’da eski yerleşim yerlerine ait tarihsel ve arkeolojik yerler gün ışığına çıkarılacak ve turizme kazandırılacak. İlçemizde, Kent Müzesi, Atatürk Müzesi, Kadın El Sanatları Müzesi gibi tematik müzeler kurtulacağız. Atakum’un doğal mirası olan yerler turizmi geliştirmek adına değerlendirileceğiz. Bu çerçevede şelale turizmi, yayla turizmi, Kocadağ yürüyüş etkinlikleri ve yamaç paraşütü, doğa kampları, doğada bisiklet parkurları, Kocadağ’dan Nebiyan Dağı’na uzanan panoramik bir dağ yürüyüşü yolu oluşturacağız. Ayrıca Atakum’un dağlık bölgesinde kırsal turizm konaklama hizmeti sunmak üzere yatırımcıları teşvik edileceğiz” diye konuştu.

img-6647.jpg

"19 Mayıs 1919'u marka yapmayı amaçlıyoruz"
Atakum’u yaşayan ve nefes alan bir şehir yapmak üzere gençlik Festivali, Sağlıklı Yaşam Festivali, Dans Festivali, Müzik Festivali gibi çeşitli festivaller düzenleyeceklerini belirten Türkel, “Gençlik ve Spor Bayramı’nı evrensel bir gençlik festivaline dönüştürerek, 19 Mayıs 1919 tarihini bu konuda marka yapmayı amaçlıyoruz. Kent Ormanı, halkımızın piknik, spor, koşu ve gezinti amaçlı kullanımı için daha çekici ve güvenli hale getirileceğiz. Ayrıca burada atıl halde bulunan kulübeler de Kent Ormanı konseptine uygun olarak değerlendirilecek. Türkiye’nin sayılı su basar ormanlarından olan Çakırlar Korusu ekolojik olarak bakımı yapılıp iyileştirileceğiz ve turizmi geliştirmek için kullanacağız. Bu çerçevede buradaki ahşap mekânlarda Samsun’a özgü yemeklerin sunulacağı bir Samsun Gastronomi Merkezi oluşturulacak. Atakum’da kongre turizmini geliştirmek istediklerini sözlerine ekleyen Serhat Türkel, “Bunun için konaklama sektöründeki girişimciler ile yakın iş birliği içinde çalışmalar yapacağız. Bu hususta alternatif destinasyon planları oluşturulacak. Eşsiz nitelikli Atakum sahilini etkin biçimde değerlendirmek üzere gündüz plaj voleybolu, amatör konserler, spor ve yüzme aktiviteleri ve geceleri de turistik pazarlar, havai fişek gösterileri, briç ve satranç turnuvaları gibi etkinlikler düzenleneceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.