Yolcu güvenliği özel bakım ve kontrollerle sağlanıyor

Yolcu güvenliği özel bakım ve kontrollerle sağlanıyor
Türkiye'de özellikle turistik bölge ve şehirlerin panoramik görüntüsünün seyredilmesi amacıyla kullanılan teleferik sistemlerinde yolcu güvenliğini sağlamak için belirli periyotlarda manyetik rezonans ve sensörler yardımıyla özel bakımlar yapılıyor.

Türkiye'nin alanında ilk hattı olma özelliğiyle 29 Ekim 1963'te açılan Bursa Teleferik, ziyaretçileri Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi'ndeki istasyondan Uludağ'ın sırtlarındaki 1231 metre rakımlı Kadıyayla, 1635 rakımlı Sarıalan ve 1810 rakımlı Kurbağakaya (Oteller Bölgesi) mevkilerine ulaştırıyor.

Teknoloji, altyapı, istasyon ve vagonları 2014'te tamamen yenilenen Bursa Teleferik, tek halatlık 9 kilometre hattıyla, sekizer kişilik 140 kabinle hizmet veriyor. Her 20 saniyede bir kabinin hareket ettiği, saatte 1500 yolcu kapasitesine sahip teleferik, sarsıntıyı önleyen aerodinamik tasarım, otomatik kontrol sistemine sahip hidrolik kapılar, merkezi elektrik sistemi ile zor hava koşullarında da kesintisiz ulaşım sağlıyor.

Teleferik hattında yük kapasitesini halat çapı belirliyor
Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, teleferik hattı kurulumunda ve işletilmesi sırasında güvenlik için periyodik aşamalarda özel bakım ve kontrollerin yapıldığını söyledi. Teleferik hattı için öncelikle planlama aşaması olduğunu belirten Cumbul, "Planlama aşamasından sonra teleferik imalatçısıyla beraber proje yapılır. Teleferik imalatçısı inşaat firmasıyla teleferiği kurar ve bitirdikten sonra işletmeci firma, üretici firma ve kontrol eden otoriteler beraber belirli kontrolleri yapar, faaliyete girdikten sonra rutin kontroller yapılmaya devam edilir." dedi.

Cumbul, tek halatlı sistemlerde genellikle kabin yolcu kapasitesinin 10 kişi, çift halatlılarda yaklaşık 50 kişi olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.