Yol verme cinayetine 15 yıl hapis

Yol verme cinayetine 15 yıl hapis
SAMSUN'da pompalı tüfekle ateş ederek 30 yaşındaki Alper Sel'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Recep İçlek, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 5 ay önce İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi Yaşar Doğu sokakta meydana geldi. İddiaya göre Gürcistan plakalı otomobille piknikten dönen Recep İçlek, 33 yaşındaki Murat Uysal, 19 yaşındaki Hüsame Ünveren, 25 yaşındaki Ünal Eker ile diğer otomobil sürücüsü Alper Sel arasında yol verme meselesinden tartışma çıktı. Recep İçlek, otomobilde bulunan pompalı tüfekle, Alper Sel'e ateş edip ağır yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Yaralı kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis Recep İçlek ile diğer şüphelileri yakalayıp gözaltına aldı. Recep İçlek polise verdiği ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Recep İçlek tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek suçundan yargılanan birisi tutuklu dört sanık bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Bir önceki celsede mahkeme heyetine, "Piknik dönüşü otomobillerin yol verme meselesinden çıkan kavgada Alper Sel elindeki odunla bizim olduğumuz otomobilin ön camını çatlattı. Bu sırada Murat Uysal pompalı tüfeği bana uzatıp, 'vur şunu' dedi. Tüfeği aldım hazneye mermi verirken tutukluluk yaptı. Otomobilden inen Murat, 'ver lan şunu' diyerek tüfeği elimden alıp bir el ayağına doğru, bir el havaya ve bir elde üzerine ateş etti. Ben ilk ifademde aileme bakılacağı söylenip para teklif edildiği için suçu üstlendim. Ancak verilen sözler tutulmadı. Cinayeti Murat işledi" diyen Recep İçlek bugünkü duruşmada ifade değiştirip, "Suçu ben işledim. Diğerlerinin bir suçu yok" diye konuştu. 

3 tutuksuz sanık da suçsuz olduklarını dile getirdi. İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanık Recep İçlek'i kasten adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırırken diğer üç sanığın da beraatine karar verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.