Yıllarca sırtında tüp taşıdı, şimdi işinin patronu oldu

Yıllarca sırtında tüp taşıdı, şimdi işinin patronu oldu
Evlere ve iş yerlerine servis elemanı olarak asgari ücretle tüp taşıyan 37 yaşındaki Mehmet Öztürk, 11 yıl sonra tüp bayiliği alarak kendi işinin sahibi oldu.

Dört yıl önce 5 bin lira kredi kullanarak iş yeri sahibi olan Öztürk, sermayesini 300 bin liraya çıkardı.

11 yıl çalıştığı iş yerinin sahibi değişince tekrar başkasının yanında çalışmak istemeyen Öztürk, "Tüp bayiliği kurabilmem için annemin üzerine bankadan 5 bin TL kredi çektim. Daha sonra şu anda TFF Başkanı olan Yıldırım Demirören'in babası Milangaz'ın sahibi Erdoğan Demirören'e ulaşarak bayiliği aldım.” dedi.

İşinin servis elemanlığını kendisi yapan Mehmet Öztürk, Milangaz'ın sahibi Erdoğan Demirören ile bir anısını şöyle anlattı: “Şirket İstanbul Cağaloğlu'nda bayileri topladı. Erdoğan Demirören ellerimi açıp nasırlarımı göstererek, 'patron değil işinin hem kölesi hem sahibi bir insan, senin gibi genç ve başarılı insanlarla çalışmaktan mutluluk duyuyorum' diyerek beni örnek gösterdi. Bundan büyük mutluluk duydum.”

Sarıcalı Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki iş yerini sabah 7.00'de açıp akşam 9.00'a kadar çalıştığını anlatan Öztürk, inançla çalıştıkça başarının geldiğini vurguladı. Mehmet Öztürk, "Artık Çarşamba ilçemiz ve merkez köylerimiz dahil toplam bin 500 aboneye tüp dağıtıyorum." dedi.

2'si erkek, 1'i kız, 3 çocuk sahibi olan Mehmet Öztürk'ün hayat arkadaşı Sevim Öztürk, “15 yıldır evliyiz. Şu an 4 yaşında olan oğlum Kerem'i bu iş yerinde büyüttük diyebilirim. Eşim servise çıkınca kasada duruyor, telefonlara bakıyorum. Eşimin mücadelesiyle çok şükür buralara geldik. Onunla gurur duyuyorum. Her zaman destekçisiyim.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.