• BIST 96.121
  • Altın 239,994
  • Dolar 6,2046
  • Euro 7,2854
  • Samsun 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv
  • ALO HABER: 0541 950 50 00
  • Samsun'da Bir İlk
  • Samsun Haberler.Tv
  • ALO HABER: 0541 950 50 00

Yılbaşı sofrasının baş tacı salata olsun

Yılbaşı sofrasının baş tacı salata olsun
YILBAŞI sofralarında hindi, kestaneli pilav ya da yılbaşı pastasının büyük bir salatayla tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Berna Ertuğ, bol yeşillikli ve limonlu bir salatanın hayat kurtarabileceğini söyledi.

Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü görevlisi Diyetisyen Berna Ertuğ, yılbaşı sofrasından sağlıklı kalkmak için yapılması gerekenleri anlattı. Yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gereken en önemli konunun açlık hissinin kontrolü olduğunu belirten Ertuğ, eğlencenin coşkusuna kapılarak sınırsız tüketimin, yeni yılın ilk sabahına ishal, mide bulantısı, besin zehirlenmesi, şişkinlik, hazımsızlık ve kan şekeri yüksekliği gibi sağlık sorunlarıyla uyanmaya neden olabileceğini söyledi. Açlık hissi kontrolünün yılbaşından bir gün önce kahvaltıyla başlayarak mümkün olacağını belirten Ertuğ, "Tüm gün aç kalmak, yapılabilecek en büyük hatadır. Ara öğünler atlanmamalı, öğle yemeğinde sebze ağırlıklı beslenilmelidir. Akdeniz yeşilliği, peynir, domates, salatalık, kırmızı turp, havuç, kırmızı lahana, renkli biberlerden oluşan üzerine bol limon sıkılmış bir salata antioksidan özelliği ile yılbaşı sofrasının sağlık kaynağı olacaktır. Salata ayrıca posa zengini olduğundan açlık hissini azaltarak, masada bulunan diğer yemeklerden ölçülü bir şekilde yenilmesini sağlayacak" diye konuştu. Salatayı mümkün olduğunca limon ve sirkeyle tatlandırmak gerektiğini belirten Berna Ertuğ, "Salataları mayonez gibi malzemeler içeren soslarla birlikte tüketmemek gerekir. Bol yeşillikli ve limonlu bir salata hayat kurtarır. dedi.


Diyetisyen Berna Ertuğ yılbaşında yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı:


"Kırmızı et yerine daha düşük yağ içeriğine sahip hindi ve tavuk eti tercih edilmeli. Kırmızı et tüketilecekse, kızartma etler yerine fırında veya ızgarada pişirilen etler tüketilmeli. Garnitür olarak çiğ sebze ya da haşlama veya ızgara sebze tercih edilmeli. Yılbaşı sofrasında şerbetli tatlılar yerine sütlü ya da meyveli tatlılar bulunmalı. Yemekler yavaş tüketilmeli, yılbaşı sofrası çok geç saatlere kadar kalmamalı, yemek çok geç saatte yenilmemeli. Pilav veya makarna yeniliyorsa, ekmek tüketimi sınırlandırılmalı. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketilmeli. Yılbaşı yemeğinde alkol alınacaksa, alkol oranı ve kalorisi düşük olan içkiler tercih edilmeli, alkol aç karnına değil mutlaka yemeklerle birlikte tüketilmeli." (DHA)

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Anne sütü bebeği korur16 Ağustos 2018 Perşembe 13:26
  • Saç dökülmesinin nedenleri14 Ağustos 2018 Salı 15:40
  • Sıcak havada gıda zehirlenmesine dikkat09 Ağustos 2018 Perşembe 12:08
  • ERKEN TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ03 Ağustos 2018 Cuma 15:07
  • Eric Ahmet şeker hastalığından kurtuldu23 Temmuz 2018 Pazartesi 14:34
  • Yanıkta en etkili ilk yardım "su ile yıkama"16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:24
  • Emirhan artık kitap okuyabilecek11 Temmuz 2018 Çarşamba 16:42
  • Kanser tedavisinde ilave ücret kaldırıldı05 Temmuz 2018 Perşembe 15:32
  • Kelkit Vadisi'nde yaşayanlara kene uyarısı05 Temmuz 2018 Perşembe 12:48
  • "Normal kilolu olmak günümüz şartlarında başarıdır"05 Temmuz 2018 Perşembe 12:44
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim