YILBAŞI ALIŞVERİŞİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

YILBAŞI ALIŞVERİŞİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
SAMSUN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, yılbaşı nedeniyle alışverişin arttığını, özellikle kuruyemiş ve pasta satışlarında artış olduğunu söyledi.

Samsun'da yılbaşı alışverişi esnafın yüzünü güldürüyor. Özellikle kuruyemiş ve pasta satışlarında yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar pastanelere yılbaşı için sipariş verirken esnafta kendini yılbaşı gecesi için hazırladı. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, yılbaşı nedeniyle özellikle kuruyemiş ve pasta satışlarında artış yaşandığını dile getirerek, "Kentimizdeki esnafımız yılbaşı nedeniyle kendine göre satış hazırlıklarını yaptı. Vitrinlerini bu konsepte süsledi. Özellikle kuruyemiş ve pasta satışlarında yüzde 100'ü aşan artışlar yaşanıyor. Yılbaşı gecesi satışlar en yüksek seviyeye çıkacak. Bunun yanı sıra hediyelik eşya satışlarında da artış yaşanıyor. Beklentilerimiz yüksek. Yılbaşı satışları esnafımızın yüzünü güldürüyor. Yarın esnafımızın satışı en yoğun seviyeye ulaşacak" diye konuştu.

Kuruyemiş satan bir işyerinde çalışan İlker Ergör, kuruyemiş satışlarının yılbaşına 3 gün kala hareketlendiğini ifade ederek, "Kuruyemiş fiyatları kilogramı 8 ile 55 TL arasında değişiyor. Geçen yıla oranla fındık, badem ve antep fıstığı fiyatında artış yaşandığı için vatandaşlar genelde, yer fıstığı, çekirdek ve karışık cerez almayı tercih ediyor. İş yoğunluğumuz arttı. Yılbaşı gecesi satışlarımız yüzde 100 artacak. Kuruyemiş yılbaşı gecesi için her bütçeye sahip vatandaşın vazgeçilmezi oluyor" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.