YIKIMA İSYAN!

YIKIMA İSYAN!
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba İlçesi Karabahçe Mahallesinde önceki gün başlayan yıkım çalışmaları dün de devam ederken, evi yıkılan vatandaşlardan Kadir Kurt, “50 yıldır burada yaşıyorum bu zamana kadar neredeydiler” diye sordu.

YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmalarında sahil hattında yapılmış 6 ev daha yıkıldı. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında, evleri yıkılan bazı vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ekiplerine isyan etmelerine rağmen çabaları boşa gitti ve evleri yine de yıkıldı. 

30 YILDIR YAŞADIĞI BİNA YERLE BİR EDİLDİ 
Evi yıkılan vatandaşlardan Kadir Kurt evinin yıkıldığı yerde 50 yıldır yaşadığını iddia ederek, “Bu binalar buraya yapılırken zabıtası da jandarması da geldi kimse bize burada ne yapıyorsunuz diye sormadı. Geldiler çayımızı içtiler. Bu bina 30 senelik. Bu binanın suyu var elektriği var. Bunları bir belediye verdiyse ve bu adam burada 30 yıldır kalıyorsa bu binayı yıkmak yazık günah değil mi?" diye konuştu.

KIYI KENAR YASASI BİZE Mİ İŞLİYOR, COSTAL'DA KIYI KENAR YOK MU?
Kurt, "Buralara kıyı kenar kanunu diyorlar. Costal tarafında denize 50 metre olan yerlere iskan verdiler. Gitsin orada yıksınlar. Ama orada yıkamazlar. Neden yıkamazlar çünkü orada Başkan Yardımcısı var. Ankara’ya kadar gittik, dava açtık bir üst mahkemeye, dava sürecine kadar bu yıkımların durdurulması gerekirken, Hakimin savcının aldığı kararı tanımadılar. Bilmiyorum artık buraları ne yapacaklar birine peşkeş mi çekecekler. Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’da sanayiyi denize dayadı. Orada kıyı kenar yok da burada mı var.? Allah’ından bulsun ne diyeyim ona ben” şeklinde konuştu.

ALLAH'INDAN BULSUN, HAKKIMI HELAL ETMEM
Evin hanımı Nurhayat Kurt evinin yıkılmasına isyan ederken, “Allah'ından bulsun, hakkımı helal etmiyorum” dedi. Kurt, “Burası benim baba yerim. 50 yıldır buradayız. Kime sorarlarsa sorsunlar. Herkes bizim 50 yıldır burada olduğumuzu bilir. Kış günü burada ne yapacağım ben şimdi. Evimizi yıktılar, en azından kendi yerimize bir ev yapsaydı. Ben şimdi nerede yatacağım nerede kalacağım. Kış ayında sokak ortasında kaldık. Nerede abdest alacam nerede namaz kılacağım ben yazık günah değil mi bize. Biz bu gece titreyeceğiz. Nasıl nerede yatacağız? Bu Allahtan reva mı bize. 

SURİYELİLERE YER VERİLİRKEN BİZİM EVLER YIKILIYOR
Suriyelilere hizmet ve yer verildiğini dile getiren Nurhayat Kurt, "Gitsinler Suriyelilere hizmet versinler. Cumhurbaşkanı duysa böyle yapamazlar, bunu yapan Yusuf Ziya Yılmaz” şeklinde konuştu. Kurt ailesinin direnişine rağmen evleri yıkılırken, yıkım çalışmalarına Pazartesi günü de devam edileceği öğrenildi. Bölgede toplamda 43 eve ait yıkım kararının bulunduğu öğrenilirken, Perşembe günü başlayan yıkım çalışmalarında bugüne kadar toplam 11 ev Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Emin İnan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum