YEŞİLÇAM MÜZİKLERİ TEKRAR SAMDOB SAHNESİNDE

YEŞİLÇAM MÜZİKLERİ TEKRAR SAMDOB SAHNESİNDE
Geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan ”Cahit Berkay ve Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” 24 Kasım 2019 Pazar günü tekrar SAMDOB sahnesi’nde.

Yeşilçam Film müzikleri denince akla gelen ilk kişilerden olan ünlü besteci, söz yazarı ve şarkıcı Cahit Berkay “Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” ile Samsun’da tekrar nostalji rüzgarı estirmeye geliyor. Samsunlu sanatseverlerin tekrar sahnelenmesini istediklerine dair bir çok dönüş yaptığı “Cahit Berkay ve Yeşilçam film Müzikleri” konseri, Kasım ayında sahnelenmek üzere yeniden repertuvara alındı. Biletleri satışa çıktığı hafta tükenen konser, 24 Kasım 2019 Pazar günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da gerçekleştirilecek. Bir bölümden oluşan konserde Melih Kibar, Cahit Berkay, Yalçın Tura, Saturi Ethem Efendi, Kemani Sebuh Simonyan ve Moğollar grubunun eserleri sanatçılar tarafından yorumlanacak.

mg-2225.JPG

Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Al Yazmalım, Tosun Paşa gibi unutulmaz filmlerin müziklerine yer verilen konserin orkestra şefliğini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Profesörü Burak Tüzün yapıyor.  Konserde Cahit Berkay solist olarak yer aldığı konserin metin yazarı Hande Taban. Başkemancının A. Bengi Yardımlı’nın olduğu konserde sanatçılara Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

mg-2444.JPG

Yeşilçam Film Müzikleri Konseri’nde, düzenlemelerinin Yusuf Yalçın’a ait olduğu; besteci Melih Kibar’ın “Aile Şerefi, Neşeli Günler, Gülen Gözler (Orkestra Uvertür)” ve “Hababam Sınıfı”, besteci Cahit Berkay’ın “Al Yazmalım, Devlerin Aşkı, Dila Hatun, Çiçek Abbas, Güler Misin Ağlar Mısın?, Hülya”, bestesi Moğollar grubu ve Cahit Berkay’a ait “Bu Nasıl Dünya”, besteci Saturi Ethem Efendi ve Şehnaz Yonga’nın “Tosun Paşa”, besteci Kemani Sabuh Simonyan’ın “Süt Kardeşler” parçaları ve besteci Yalçın Tura’nın “Umutsuzlar” eseri sanatçılar tarafından senfonik olarak seslendirilecek.
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.