YEŞİL ALAN KAZINDI

YEŞİL ALAN KAZINDI
Samsun Belediyesi'nin Büyükşehir olması nedeniyle Alt Kademe Belediyesi olarak kurulan İlkadım, Gazi, Canik, Atakum Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği binalarda hizmet vermeye başladı.

Başkanlar da ilk iş olarak Belediyelerine amblem bulma girişimini başlattı.

İLKADIM'A AMBLEM BULMA 
1994 Yılında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı alt kademe belediyesi olarak kurulan Belediyelerden İlkadım Belediyesi, kendisine gösterilen binada hizmet vermeye başladığında ilk iş olarak Belediyeye amblem bulma arayışına gitti. Başkan Okuyucu bir ajansa amblem oluşturması işini verdi.

SAĞDAN SOLA OKUNDUĞUNDA
Ajansın yapmış olduğu amblemde yeşil renkte olan kısım sağdan sola doğru okunduğunda Allah'ın Arapça yazılışı ile birebir aynıydı. Tenkit edilen bu bölüm biraz daha esneklik gösterilerek itiraz edilmeyecek bir şekle getirildi ve tenkitler ortadan kalktı. Ancak amblemdeki Allah lafzı tamamen kalkmamıştı.

AMBLEM ONAYLANDI ANCAK...
Bazıları hâlâ amblemde yer alan ve yeşil renkli olan bu çalışmayı 4 alt kademe belediyeyi simgelediğini söyledi bazıları ise Bandırma Vapuru'na benzediğini söyledi. Amblem onaydan geçti ancak ayak altında ve yerde kullanılmasının dinen tehlike arzedeceği kanaati oy çokluğu ile kabul gördü.

AYAKLAR ALTINDAYDI
İlkadım Belediyesi'nin eski Başkanı Necattin Demirtaş zamanında bu amblem Mecidiye Caddesi'nin düzenlenmesi esnasında amblem yere işlendi. Birçok yerde yer alan bu amblemdeki Allah'ın ismini simgeleyen yeşil bölge ayaklar altında çiğneniyordu. 

MECİDİYE'DEN KAZINDI
1994 tarihinde Meclis Üyesi olan ve Amblemin oluşması ve kabulünde imzası bulunan Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Hazinedar'ın "Mecidiye caddesinde ayaklar altında çiğnenen amblemin kaldırılmasını isteyen köşe yazısı üzerine" Duyarlılığı ile bilinen İlahiyatçı Başkan Erdoğan Tok, Mecidiye'de yerde ayaklar altında olan amblemin yeşil bölgesini kazıtarak büyük bir vebalden kurtulmuş oldu.Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum