Yenilenen Servis ve Üniteler Hizmete Açıldı

Yenilenen  Servis ve Üniteler Hizmete Açıldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde yenilenen 4 servis ve ünite törenle hizmete açıldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi, Hemodiyaliz Ünitesi, Yeni Doğan Ünitesi, Beyin Cerrahi Servisi, Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nin toplu açılış törenine Rektör Yardımları Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir SELÇUK, iş adamları, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Hastanenin 21 servisinin 14 tanesi yenilenmiş oldu.
Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir SELÇUK yaptı. Selçuk, “2008 yılından itibaren geçen 6,5 yıllık hizmet sürecinde hastanemizin bütün polikliniklerini yeniden düzenledik. Hastanemizin 21 servisi var ve bugüne kadar 14' ünü yenilemiş olduk. Şu an itibari ile yenilenecek yedi servisimiz kaldı. Bunların üçünü 2015 yılı içerisinde, kalan dört servisi de 2016 yılında yenilemeyi planlıyoruz” dedi. Ayrıca desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'a teşekkür etti.
Beyin Cerrahi, Çocuk Yoğun Bakım, Yeni Doğan Servisi ve Hemodiyaliz Ünitesi yenilendi.
Konuşmanın ardından ünitelerin açılışı için toplu olarak kurdele kesimi gerçekleştirildi ve tüm katılımcıların da iştiraki ile yeni açılan hemodiyaliz ünitesi gezildi.
Tıp Fakültesi Hastanesi'nin A katında bulunan Hemodiyaliz Ünitesi hastanenin 5. katına taşınarak 20 yatak kapasiteli olarak hizmet vermeye başladı. Hastaların rahat ve güzel bir ortamda tedavi olmalarını sağlamak amacıyla Beyin Cerrahi Servisi tamamen yenilenip, 27 hasta odası ve 45 hasta kapasitesiyle hastanenin 8. katında hizmete sunuldu. Çocuk Yoğun Bakım Servisi de tamamen yenilenerek 20 yatak kapasitesine ulaştı ve son teknolojiye uygun cihaz ve donanımıyla hizmete girdi. Yenidoğan Servisi ise 35 hasta kapasiteli olarak modernize edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.