Yenidoğan Sarılığı nasıl tedavi edilir?

Yenidoğan Sarılığı nasıl tedavi edilir?
Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, Yenidoğan sarılığı nedir, belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır gibi sorunların yanıtlarını verdi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, annelerin korkulu rüyası olan yenidoğan sarılığı hakkında bilgiler verdi. Uzm.Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Yenidoğan Sarılığını ailelere şu şekilde anlatıyoruz. Bebeğinizin gözleri ilk sarıran yeri ve sarılığın en son çekildiği yeri olacak dolayısıyla endişe etmeyin. Yaklaşık 3 bebekten 1 doğal olarak sararıyor. Biz bunda bebeğimizin sarılığı bacaklarına kadar indi mi? Bizim için önemli olan odur. Bebeğin uyku süresi arttı mı? Kendini salıyor mu? bırakıyor mu? uyandıramıyor musunuz? besleyemiyor musunuz? eğer bunlar varsa ve fark ettiyseniz gövdesinden aşağıya doğru sarılığı inmeye başladıysa mutlaka çocuk doktoru tarafından bebeğiniz muayene edilmeli.

KORKULACAK BİR DURUM YOK
Bebeğinizin kandan sarılık düzeyine bakıyoruz. Bebeğinizin sarılık için alması gereken ışık tedavisi. Mavi bir ışık altında gözlüklerini takıp sanki güneşleniyormuş gibi bir tedavi yapılıyor. Bunda korkulacak bir durum yoktur. Bununla birlikte sarılık değerini düşüyor. Anne sütü sarılığı varsa burada yanlış bir bilgi var. Anne sütü kesilip bebeğe mama verilmez. Anne sütü sarılığı varsa, ısrarla anne emzirmeye devam etmeli anne sütü mucize çünkü. Yenidoğan Sarılığında süreç 2 aya kadar uzayabiliyor. Endişelenecek bir durum yok bu da normal bir süre. Fakat mutlaka bir uzman doktor tarafından görülmeli çünkü altta farklı sağlık sorunları olabilir. Bebeğiniz adına alınacak tedbirler için erken tanı çok önemlidir" diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.