Yeni Touareg yola çıkmaya hazır

Yeni Touareg yola çıkmaya hazır
Volkswagen Tasarım DNA'sı kullanılarak üretilen ve dünyanın ilk “Sekiz İleri Otomatik Şanzıman” özelliğine sahip SUV'u olan Yeni Touareg, Samsun Özön Otomotiv'de satışa sunuldu

Lüks segmentte ilk defa Volkswagen Tasarım DNA'sı kullanılarak üretilen ve dünyanın ilk “Sekiz İleri Otomatik Şanzıman” özelliğine sahip SUV'u olan Yeni Touareg, teknolojik özellikleri, geliştirilmiş güvenliği, donanımları ve dikkat çeken tasarımıyla, Samsun Kutlukent Atatürk Bulvarı, Çarşamba yolu üzerinde bulunan Özön Otomotivde sergilenmeye devam ediyor.

8 İLERİ OTOMATİK ŞANZIMAN
Yeni Touareg'de, SUV segmentinde dünyada türünün ilk örneği olan 8 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.7 ve 8'inci viteslerin, yakıt-etkin aşırı hız vitesleri olarak düzenlediği bu şanzımanda 8'inci vites, motor hızını, 6'ıncı vitese göre yüzde 34 oranında azaltıyor. Yeni Touareg, kalkıştan itibaren frenleme anında, seyir sırasında ve ani hız değiştirmelerde maksimum güvenlik sağlıyor. İleri aktif ve pasif güvenlik sistemlerine sahip Yeni Touareg'in, 9 hava yastığı, ESP (Elektronik Dengeleme Programı), ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), ASR (Anti Patinaj Sistemi), EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi), EDL (Elektronik Fren Güç Dağılımı), ARP (Yüke Duyarlı Devrilme Koruması), Prefil (Frenleme Hazırlığı), FBS (Frenleme Desteği), Yağmurda Fren Desteği, Hillholder (Yokuş Yukarı Kalkış Yardımı), Elektronik Fren gibi özellikleri dikkat çekiyor.

DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ
Yeni Touareg'in tasarımının altında ise teknoloji ve yakıt verimliliğine dayalı, biri dizel diğeri hibrid 2 farklı motor seçeneği bulunuyor. V6 TDI motoru 176 k W / 240 PS güç üretiyor ve kullanıcısına, 500 Nm'lik bir tork özelliği sunuyor. Bluemotion teknolojisine sahip V6 TDI, 100 km'de 7,4 litre gibi sıra dışı bir yakıt tüketim ve 49 g/km kadar düşürülen CO2 emisyonları değerine sahip olan Yeni Touareg'in, alıcılarına 76.900 Euro+2295 TL'ye satılacağı belirtildi.

Tolga BİRGÜCÜ